- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât au ajuns să coste roşiile la doar o săptămână după Paşte. Românii cred că s-a întâmplat o minune!

24 Apr, 18:26 • Cornel Ghimeșan
Deşi în supermarket-uri prețurile la cele mai multe produse au rămas la același nivel ridicat la o săptămână după Paşte, pe platoul de la Halele Centrale din Ploiești prețul la roșii a scăzut considerabil.
Cât au ajuns să coste roşiile la doar o săptămână după Paşte. Românii cred că s-a întâmplat o minune!

Cât au ajuns să coste roşiile la doar o săptămână după Paşte. Roșiile au fost printre cele mai scumpe legume înainte de Sărbătorile Pascale, un kilogram ajungând la 25 de lei. La Halele Centrale din Ploieşti, au apărut primele reduceri substanțiale la anumite legume și fructe. Astfel, pe tarabe, roșiile erau la vânzare cu un preț cuprins între 3,99 lei/kg şi 9,99 lei/kg. Diferența este una semnificativă, iar cei care preferă legumele în detrimentul alimentelor nesănătoase au cumpărat pungi întregi cu roşii, scrie Observatorul Prahovean.

Citeşte şi: Tichete de masă mai mari pentru români. Premierul Ciucă anunță cine primește mai mulți bani în următoarele luni din 2023

Cât au ajuns să coste roşiile la doar o săptămână după Paşte

În schimb, prețurile roșiilor în supermarket-uri nu au scăzut atât de mult. Un kilogram de roșii costă între 9,99 lei/kg și 13 lei/kg, în timp ce o caserolă de roșii Cherry de 250 de grame poate fi achiziționată la prețuri cuprinse între 5,99 lei și 7,99 lei.

Citeşte şi: Taxele și impozitele locale sunt majorate cu aproape 14% în București. Cât vor plăti românii pentru impozitul auto, locul de parcare și locuință

„Producţia de roşii a crescut constant din anul 2017, de când se aplică programul Tomata, producţia internă crescând de la 622.000 tone în 2016 la 753.000 de tone 2021 şi 760.000 tone în anul 2022, faţă de un consum uman de 862.000 tone. Se importă roşii în extrasezon, în perioada de iarnă. Faţă de anul 2017, producţia internă de roşii a crescut cu 20,1%, consumul uman de roşii a crescut cu 14%, iar consumul pe locuitor a crescut de la 38,1 kg pe locuitor la 45,1, deci cu 18%”, declara, în urmă cu ceva timp, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult