- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Tichete de masă mai mari pentru români. Premierul Ciucă anunță cine primește mai mulți bani în următoarele luni din 2023

24 Apr, 18:09 • Bumbeneci Diana
Tichete de masă de 40 de lei pentru anumite categorii de români! Cine va beneficia de ele.
Tichete de masă mai mari pentru români. Premierul Ciucă anunță cine primește mai mulți bani în următoarele luni din 2023

Tichete mai mari pentru români. Propunere de ultimă oră a sindicatelor la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă. Sindicaliștii vor ca valoarea tichetelor de masa să crească până la 40 de lei.

Mai mulți bani pentru tichetele românilor

Sindicatele care s-au prezentat astăzi la Palatul Victoria au propus majorarea tichetelor de masă până la valoarea de 40 de lei. În acest sens, atât sindicatele din sănătate cât și cele din învățământ reclamă încercarea Guvernului de a reduce cheltuielile cu personalul.

Mai exact, sindicaliștii din sănătate spun că nu au mai primit majorări salariale din 2018, iar inflația, care a ajuns la aproximativ 14%, i-a afectat puternic.

Vezi și: Incredibil! Pescarii cer sprijin colosal de la Guvern. Minele de război din Marea Neagră au dus la distrugerea afacerilor

Nicolae Ciucă, despre tichete
Nicolae Ciucă, despre tichete

„Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizează valoarea tichetelor de masă. Propunerea Ministerului de Finanțe a fost aceea de a lua în analiză atât partea sindicală cât și partea patronală, posibilitatea ca să se poată produce în viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masă. S-a discutat de valoarea actuală de 30 de lei și păstrarea ei cât și despre posibilitatea creșterii tichetului de masă la 40 de lei/zi”, a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, după discuția cu premierul Nicolae Ciucă.

Sindicaliștii mai cer ca plățile să fie făcute conform legii. Mai exact, s-au purtat mai multe discuții și cu privire la noua lege a salarizării, și asta deoarece cei din sănătate susțin că legea pe care o avem în prezent este depășită.

De altfel, sindicaliștii sunt nemulțumiți și de faptul că angajările la stat vor fi înghețate, iar asta înseamnă că în sănătate, unde deja există deficit de personal, spitalele și alte unități medicale vor fi nevoite să se descurce cu un număr redus de angajați.

Ședința vine și în contextul în care, în urmă cu câteva zile, a apărut în spațiul publica ”ordonanța austerității” prin care Guvernul încearcă să aducă bani la bugetul de stat pentru a acoperi deficitul, pregătind măsuri drastice pentru bugetari.

Vezi și: Războiul din Ucraina provoacă schimbări dure. Traficul pe brațul Sulina a ajuns la un record istoric

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult