- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Câţi bani câştigă pe lună un şofer de Uber în Bucureşti. Puţini români au salariul atât de mare!

10 Jan, 14:11 • Cornel Ghimeșan
Andrei Caramitru, economist şi fost consilier al lui Dan Barna pe vremea când acesta din urmă era preşedintele USR, a dezvăluit că un şofer de Uber din Capitală poate câştiga până la 13.000 de lei pe lună.
Câţi bani câştigă pe lună un şofer de Uber în Bucureşti. Puţini români au salariul atât de mare!

Câţi bani câştigă pe lună un şofer de Uber în Bucureşti. Andrei Caramitru a plecat în calculele sale de la câştigurile săptămânale ale unui şofer de Uber, care i-a trimis încasările zilnice din perioada 26 septembrie – 3 octombrie 2022.
„Venituri pe Uber în București: 2.500 de lei pe săptămână, cu ore fix ca la un job normal (poza e primită de la un șofer de Uber care mi-a trimis toată secvența lui săptămânală – face suma asta consistent). Majoritatea trag mai mult (bagă nu 8, ci 9-10 ore pe zi plus un pic în week-end) și sunt activi și pe Bolt. Se ajunge așa la 13.000 de lei pe lună”, a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Discriminarea între șoferii de taxi și cei de la Uber sau Bolt continuă și în 2022. Ce decizie au luat deputații

Postarea lui Andrei Caramitru a strâns peste 1.000 de aprecieri și sute de comentarii din partea urmăritorilor acestuia, mulţi dintre ei contestând calculele analistului economic.

„Jumătate din banii ăia se duc. Comisionul Uber, benzină, reparații mașină, amortizare vehicul, taxe, comisionul firmei dacă nu ai tu. Plus că ți-a trimis o perioadă bună. Ianuarie nu e nici pe departe la fel de fericit. La fel și vara”, a scris unul dintre urmăritorii lui Andrei Caramitru.

Citeşte şi: Consiliul Concurenței recomandă Uber și Bolt să nu mai practice tarife diferențiate la orele de vârf și să schimbe politica de anulare a curselor, care îi dezavantajează pe clienți

„Ținând cont că la brut ai costuri salariale de 45% – pe net e aproape jumătate. Pe PFA ar fi vreo doar vreo 17% dacă nu îți faci și carte de muncă, deci asta înseamnă că rămâne să zicem cu 8.000 de lei la net. Apoi, ca și costuri, o mașină mănâncă enorm: combustibil, întreținere, taxe, prețul de achiziție. Eu nu fac taxi, și costurile auto ma duc undeva la 2.500 de lei /lună, fără a avea o mașină cu pretenții. De fapt, omul rămâne net cu 1.200-1.300 de euro pe lună, ceea ce nu e rău, dar nu e minunat”, i-a transmis un alt urmăritor lui Andrei Caramitru.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult