- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Câţi bani câştigă un electrician în România şi cu cât este plătit în străinătate. Este criză de muncitori calificaţi

02 Apr, 14:41 • Cornel Ghimeșan
Muncitorii calificați se numără printre cei mai căutați candidați de pe piața muncii. Motivele pentru care s-a ajuns la această criză de meseriași sunt diverse. De exemplu, tot mai mulți dintre ei optează pentru joburile din străinătate, unde salariile sunt mai mari.
Câţi bani câştigă un electrician în România şi cu cât este plătit în străinătate. Este criză de muncitori calificaţi

Specialiștii din service-uri și reparații sunt printre cei mai căutați pe piața muncii și sunt plătiți cu circa 3.500-4.000 de lei pe lună, un vopsitor câștigă 5.000 de lei lunar, iar un tehnician depanator poate ajunge chiar la 6.000-7.000 de lei pe lună.

Cât câştigă un electrician în România

O platformă de anunțuri din România arată că renumerația unui electrician sau a unui instalator se apropie de 4.000 de lei, iar a unui tehnician de diagnoză auto ajunge la aproape 5.000 de lei lunar.

Citeşte şi: Angajații sunt plătiți pe oră, de la 8 și până la 51 euro. În ce țări se întâmplă asta și care sunt domeniile cu cea mai mare remunerație

În cazul job-urilor din domeniul reparațiilor de tip service, cele mai mari salarii medii nete sunt plătite în București, urmat de Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu, cu sume între 3.600 şi 4.250 și de lei. Cele mai mici salarii sunt în Solobozia, Alba Iulia și Târgu Jiu, între 2.100 și 2.500 de lei, anunţă ObservatorNews.

Chiar şi cel mai bine plătit electrician de pe piaţa din România este totuşi sub media înregistrată în statele dezvoltate din Uniunea Europeană. Avantajele constau însă în a locui alături de familie, în a nu fi obligat să înveţi o limbă străină pentru a putea conversa rapid cu colegii sau clienţii. Pe de altă parte, atracţia muncii bine plătite este destul de mare pentru personalul calificat din România. Spre exemplu, în Germania, salariul mediu al electrienilor este de 25.000 euro anual, ceea ce se traduce într-un salariu lunar de peste 2.000 euro. În Marea Britanie, salariul anual al unui electrician de reţea variază între 30.500 lire sterline si 36.500 lire sterline, pentru cei care lucrează în zona Londrei.

Citeşte şi: Guvernanții sunt sub presiune. Toate pensiile trebuie să fie recalculate. Comisia Europeană cere eliminarea tuturor inechităților

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult