- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ce valoare are bancnota de 100 de lei aniversară cu I.C. Brătianu. Cine deține o astfel de piesă poate face rost de o sumă considerabilă

24 Jan, 09:16 • Cornel Ghimeșan
Ce valoare are bancnota de 100 de lei aniversară cu I.C. Brătianu. Astăzi, 24 ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române, iar cu această ocazie, pe diferite site-uri specifice de vânzări au apărut nenumărate anunțuri cu privire la bancnota de 100 de lei aniversară cu I.C. Brătianu. Dacă deții așa ceva prin casă, s-ar putea să te îmbogățești!!
Ce valoare are bancnota de 100 de lei aniversară cu I.C. Brătianu. Cine deține o astfel de piesă poate face rost de o sumă considerabilă

În luna decembrie a anului 2019, Banca Națională a României (BNR) a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema Istoria aurului, moneda de 50 de lei cu milesimul 1922 și o bancnotă aniversară pentru colecționare, cu valoarea nominală de 100 lei, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri, Ion I.C. Brătianu.

Citește și Bani pentru fermierii români. Se dau până la 280.000 de euro

„Om al deciziilor istorice, Ionel I.C. Brătianu se înscrie în galeria românilor de seamă, în galeria marilor român (…) cărora le datorăm Marea Unire și edificarea statului național unitar”, a spus atunci Mugur Isărescu, Guvernatorul băncii naționale.

Cât valorează bancnota de 100 de lei aniversară

Atunci când au fost lansate, în 2019, prețul de vânzare pentru moneda de aur cu tema Istoria aurului era de 440 de lei, iar pentru bancnota cu tema Desăvârșirea Marii Uniri era de 150 de lei.

Acum, cu ocazia zilei de 24 ianuarie în care este sărbătorită Unirea Principatelor Române, mai multe persoane au scos la vânzare bancnota de 100 de lei aniversară cu I.C. Brătianu.

Prețul pentru aceasta încep de la 150 de lei și ajung char și până la 500 de lei.

„Vând bancnotă 100 lei I.C. Brătianu și vine însoțită de pliantul de prezentare al bancnotei + plic cu sigla BNR. Dețin și factura aferentă achiziției. Dețin mai multe bucăți disponibile pentru vânzare”, se arată în unul dintre anunțurile postate pe OLX, potrivit Infofinanciar.ro.

Bancnota are un design aparte, cu elemente grafice reprezentative.

În partea dreaptă, în prim-plan, se află portretul lui Ion I.C. Brătianu, iar dedesubt numele acestuia și anii de viață, respectiv „ION I.C. BRĂTIANU 1864-1927”.

În centru apare o imagine a plăcii Ordinului Carol I, ordin pe care Ion I.C. Brătianu l-a primit în anul 1922. În plan secund, în zona centrală, se află o imagine de interior a Ateneului Român.

Citește și Destinul pensionarilor care vor primi mai puțini bani în 2024. Daniel Baciu, anunț pentru milioane de români

„Pe fondul bancnotei sunt imprimate, în culori atenuate, motive geometrice stilizate. Seria și numărul bancnotei sunt tipărite cu litere și cifre, în două culori, roșu și negru, astfel: în stânga pe orizontală, cu cerneală roșie, cu caractere de înălțime crescătoare și în dreapta pe verticală, cu cerneală neagră și caractere de aceeași înălțime”, se arată pe site-ul oficial BNR.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult