- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Dacia a vândut 1 din 3 mașini noi înmatriculate în România. Uzina de la Mioveni domină complet topul celor mai vândute 5 modele din țara noastră

16 Jan, 15:17 • Adrian Popovici
Dacia, parte a grupului Renault, a anunțat rezultatele sale comerciale pe piața din România. Producătorul auto român a avut o cotă de 28,6% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi.
Dacia a vândut 1 din 3 mașini noi înmatriculate în România. Uzina de la Mioveni domină complet topul celor mai vândute 5 modele din țara noastră

Rezultate remarcabile pentru Dacia în 2023. Producătorul auto de la Mioveni a înmatriculat în 2023 un număr de 46.124 de vehicule pe piața din România, o creștere cu 14,8% față de cele 40.179 de autoturisme vândute în anul precedent, după cum se explică într-un comunicat de presă al companiei. După cum indică aceste date, Dacia și-a consilidat poziția pe piața mașinilor noi din țara noastră, înregistrând o cotă de 28,6% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi, transmite Economedia.

Pe lângă numărul în creștere de mașini vândute, producătorul român se laudă și cu o altă reușită. Astfel, pentru prima dată, în 2023 topul celor mai vândute 5 modele din România a fost ocupat integral de vehiculele din gama Dacia. Clasamentul vânzărilor pe modele este condus de Logan, cu 14.269 de unități, o creștere de  25% față de cele 11.401 vehicule înmatriculate cu un an în urmă.

Te-ar putea interesa și: Angajații Dacia cer cea mai mare creștere de salarii din istoria companiei! Corporația a început negocierile cu sindicatele pentru contractul colectiv de muncă pentru 2024

Topul celor mai vândute mașini din gama Dacia

Dacia mai transmite și faptul că Duster, aflat în ultimul an complet de comercializare, înainte de intrarea în fabricație a unei noi generații, ocupat locul al doilea în topul vânzărilor, cu 10.908 unități, depășind numărul de unități vândute în 2022, 10.161 vehicule.

În plus, versiunea „Extreme”, care beneficiază de cel mai ridicat nivel de echipare din gamă și de elemente de design specifice pentru experiența de pe terenul accidentat, reprezintă 34% din vânzările gameiDuster. Totodată, două treimi din clienții Duster au optat în 2023 pentru versiunea cu tracțiune integrală.

Pe locul al treilea în topul modelelor care se află în topul de vânzări al Dacia este Sandero, doar în 2023 producătorul auto reușind să vândă 9.896 unități, înregistrând o creștere de 16,9% față de cifrele pe care le-a înregistrat în 2022.

„Cu 6.875 de unități vândute, Spring a continuat să fie și în 2023 cel mai popular model electric de pe piața din România, cu o cotă de piață de peste 43% în segmentul vehiculelor 100% electrice. Lansată la începutul anului trecut, versiunea Spring 65, care beneficiază de un nou motor, mai puternic, a reprezentat 49% din vânzările modelului”, se mai arată în comunicatul trimis de Dacia.

flat pe locul cinci în clasamentul celor mai vândute modele din România, cu 4.175 unități înmatriculate în 2023, Jogger a devenit cel mai popular vehicul de familie cu până la 7 locuri de pe piața locală. Versiunea Hybrid 140, primul vehicul full-hibrid produs în România, a reprezentat 17% din totalul vânzărilor.

Citește și: Tot mai multe mașini electrice sunt produse în România. Dacia și Ford anunță că anul acesta vor scoate pe piață trei modele full-electric, precum și două hibride