- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dan Şucu intră pe piața media prin Mediafax Group pentru şase milioane de euro. Adrian Sârbu va fi director general încă patru ani

17 Jan, 18:34 • Cornel Ghimeșan
Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, a cumpărat în vara anului trecut creanța pe care ING Bank o avea la trustul de presă Mediafax Group, aflat în insolvență de şapte ani. Acum, actul de transfer de la Mediafax Group către firma sa MediaMex Investment, al activității operaționale și al mărcilor Ziarul Financiar și Business Magazin, împreună cu domeniile de internet, site-urile, echipamentele și personalul, a fost aprobat, cu o evaluare de puțin peste 6 milioane euro. Prețul va fi achitat în interval de cel mult un an.
Dan Şucu intră pe piața media prin Mediafax Group pentru şase milioane de euro. Adrian Sârbu va fi director general încă patru ani

Dan Şucu intră pe piața media prin Mediafax Group. MediaMex Investment, compania înființată de omul de afaceri, și ING Bank au semnat un contract prin care este cesionată creanța de 11,7 milioane de euro pe care o avea banca. Pentru preluarea creanțelor, Dan Șucu a înființat o firmă, MediaMex Investment, care a semnat convenția de plată a debitelor, în afara perioadei de reorganizare a Mediafax Group, scrie Profit.

Citeşte şi: Dan Șucu, liderul Mobexpert îi „obligă” pe angajații lui să nu fumeze la birou! Motivul pentru care le oferă tuturor 3 zile libere în plus dacă nu-și aprind nicio țigară cât sunt la muncă

Astfel, Dan Șucu deținea peste 50% din masa credală, urmând a transforma creanța în active pentru a deveni acționarul majoritar. Mediafax Group a intrat în insolvență în decembrie 2014, cu datorii de 40 de milioane de euro.  În 2020, a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 4,2 milioane euro. A înregistrat o pierdere de 1,1 milioane euro. Principalele publicații ale trustului sunt Ziarul Financiar și Business Magazin.

Înainte de aceste tranzacții, valoarea de piață a activelor Mediafax Group, în ipoteza unei vânzări forțate, a fost calculată la aproape 5,7 milioane euro, în cadrul planului de reorganizare.

Citeşte şi: România a devenit atractivă pentru investitorii străini. Ciucă: „Ne văd ca pe o piață performantă, profitabilă și stabilă”

Adrian Sârbu, fondatorul grupului media, joacă rolul de administrator special, iar KPMG este administratorul judiciar al Mediafax Group. De-a lungul insolvenței, Arian Sârbu a vândut treptat din afacerile sale media. În 2019, Radu Budeanu a cumpărat de la Mediafax Group mărcile Gândul, Prosport, Promotor, Descoperă, Ce se întâmplă Doctore?, Apropo TV și Go4IT. În același an, dezvoltatorul imobiliar One United Properties a cumpărat și marca The One, o revistă lunară gestionată de Andreea Esca.

Odată cu perfectarea tranzacţiei, mandatul de director general al lui Adrian Sârbu a fost prelungit cu încă 4 ani, până la finele anului 2026.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult