- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

România a devenit atractivă pentru investitorii străini. Ciucă: „Ne văd ca pe o piață performantă, profitabilă și stabilă”

17 Jan, 12:51 • Cornel Ghimeșan
Premierul Nicolae Ciucă este optimist cu privire la viitorul României. Acesta este de părere că țara noastră a devenit mult mai atractivă pentru investitorii străini, care se simt în siguranță să își conducă afacerile la noi.
România a devenit atractivă pentru investitorii străini. Ciucă: „Ne văd ca pe o piață performantă, profitabilă și stabilă”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Nicolae Ciucă a afirmat faptul că România a devenit mult mai interesantă pentru investitorii străini, care sunt din ce în ce mai motivați să opteze pentru a și deschide sau a și extinde afacerile în România deoarece se pot bucura de o piață performantă profitabilă și stabilă, conform premierului.

Alte articole: Bogații lumii sunt și cei care adună averi! Jumătate din noile bogății ale lumii ajung tot la ei, în timp ce sărăcia face ravagii peste tot în lume

Acesta susține că România și-a consolidat poziția în organizații ale statelor cu economii avansate, în principal datorită investițiilor. Totodată, subliniază faptul că în prezent România este văzută ca o piață stabilă și performantă și precizează că în cel de al treilea trimestru al anului 2021 investițiile străine au contribuit cu 3,8% în creșterea PIB-ului, iar consumul este responsabil pentru 2,5%. Cifrele s-ar reflecta în infrastructura țării, a costrucțiilor industriale și comerciale, care au generat locuri de muncă, precizează Ciucă.

Ciucă se bazează pe investițiile străine pentru creșterea economică
Ciucă se bazează pe investițiile străine pentru creșterea economică

Ciucă:„Investițiile devin locomotiva creșterii economice”

„Investițiile au devenit o componentă mai importantă decât consumul, în alcătuirea bugetului de stat și în creșterea economiei. Potrivit indicatorilor de profil, în trimestrul al treilea al anului trecut, investițiile au contribuit cu 3,8% în creșterea PIB, iar consumul – cu 2,5%. Dincolo de aceste cifre, situația se poate observa mergând prin țară și privind cum construcțiile industriale, comerciale ori rezidențiale au devenit un domeniu foarte vizibil, generator de locuri de muncă.

La aceste investiții private se adaugă cele guvernamentale și fondurile europene, care aduc constant îmbunătățiri infrastructurii publice din aproape orice domeniu, de la autostrăzi și căi ferate, până la spitale și școli. A venit momentul ca România să se comporte ca o țară care își merită locul în organizații ale statelor cu economii avansate, precum UE sau OECD.

Acum, investițiile devin locomotiva creșterii economice, iar asta arată că România a devenit interesantă pentru investitorii internaționali, care ne văd ca pe o piață performantă, profitabilă și stabilă. Trecerea de la o economie bazată pe consum la una bazată pe investiții este una dintre cele mai importante realizări ale guvernului pe care îl conduc”, a scris premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Câți români vor primi voucherele pentru alimente, energie și tichete sociale în 2023? Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult