- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De unde poţi cumpăra cel mai ieftin ulei Floriol. Cât costă un litru în diferite locuri din România

28 May, 17:15 • Cornel Ghimeșan
În ultima perioadă, prețurile s-au majorat la alimente și la combustibil, iar de la izbucnirea războiului din UCraina prețul uleiului brut a crescut de două ori, iar cel la floarea-soarelui de 1,8 ori. Cu toate acestea, există un magazin unde se vinde cel mai ieftin ulei de floarea soarelui din România.
De unde poţi cumpăra cel mai ieftin ulei Floriol. Cât costă un litru în diferite locuri din România

De unde poţi cumpăra cel mai ieftin ulei Floriol. Scumpirile la alimente continuă să fie o provocare pentru mulţi români, iar la nivelul țării, diferența de preț între cel mai ieftin și cel mai scump ulei de floarea soarelui este aproape dublă! Din acest motiv, unele gospodine și-au făcut stocuri de produse imediat după primul val de scumpiri, dar chiar şi aşa există români care vânează efectiv ofertele și promoțiile pentru a mai reduce din cheltuielile lunare pentru mâncare. Potrivit informațiilor oferite de INS, pentru un litru de ulei românii au ajuns să plătească cu 52% mai mult în ultimele luni.

De unde poţi cumpăra cel mai ieftin ulei Floriol

Recent, Gândul a verificat Monitorul Prețurilor pentru a vedea prețurile la uleiul de floarea soarelui,fiind aleasă marca Floriol. Astfel, cel mai ieftin ulei de floarea soarelui Floriol la un litru poate fi cumpărat din București, de la un magazin Profi din Sectorul 2, mai exact la la Profi Baia de Aramă 1, unde se vinde cu 7,5 lei. În alte magazine din același lanț, produsul costă 9,74 lei la Profi București Dacia si Șoseaua Virtuții 22D. La polul opus, la nivel de Capitală, cel mai scump ulei Floriol la 1 litru se vinde în rețeaua Kaufland, cu 11,89 lei.

Citeşte şi: Italienii se pregătesc de „greva pastelor”, după ce preţul făinoaselor a crescut cu 17% de la începutul anului

La Iași,un litru de Floriol se vinde în unele magazine Profi cu 9,74 lei, dar și cu 13,55 lei, fiind unul dintre cele mai mari prețuri la care se vinde această marcă de ulei, la cantitatea de un litru.Prețul maximal la același produs l-am identificat tot la un Profi, dar în Suceava, mai exact la Profi Suceava Zamca,unde un litru de ulei de floarea soarelui Floriol costă 14,15 lei, aproape dublu raportat la cel mai mic preț al aceluiași produs, găsit în Capitală. Un preț mare este şi la Craiova, într-un supermarket Carrefour, unde Floriol la un litru costă 13,90 lei.

Care este cel mai ieftin înlocuitor al uleiului de floarea-soarelui

Specialiștii au descoperit că cel mai bun înlocuitor al uleiului de floarea-soarelui, mai ales atunci când vorbit de prăjitul altor alimente, este untura de porc, foarte ușor de obținut, de altfel. Aceasta se folosește de cele mai multe ori în mediul rural, unde oamenii încă mai obișnuiesc să taie porcii de Crăciun. Cei care locuiesc la oraș pot să își achiziționeze fără probleme untura din comerț, deoarece se găsește în orice supermarket la un preț foarte bun. Cercetătorii au descoperit că acest aliment este mult mai sănătos decât uleiul de floarea-soarelui, iar acum este și mult mai ieftin.

Citeşte şi: Românii ţin banii la saltea pentru a-şi lua case: 6 din 10 au plătit cu cash tranzacţiile imobiliare în 2022

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult