- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ninge viscolit în mai multe județe. ANM anunță prognoza 21-24 martie. Nou cod galben de vreme severă

21 Mar, 07:52 • Bumbeneci Diana
S-a întors iarna în zonele montane din România. În mai multe județe ninge viscolit. ANM anunță cum va fi vremea până duminică.
Ninge viscolit în mai multe județe. ANM anunță prognoza 21-24 martie. Nou cod galben de vreme severă

Meteorologii  de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis atenţionări Cod galben de vânt puternic, cu viteze care vor depăşi, la rafală, 90-100 de kilometri pe oră, în zonele de munte ale judeţelor Braşov, Argeş, Prahova și Dâmboviţa. Sunt în vigoare până la ora 12.00. În mai multe județe din țară ninge viscolit în această dimineață.

Ninge abundent în centrul țării. DRDP Brașov intervine cu 54 de utilaje de deszăpezire în toate zonele afectate. Până acum, au fost răspândite peste 200 de tone de materiale antiderapante.

De asemenea, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90…100 km/h, temporar viscol.

Totodată, până la ora 9.00, în mai multe zone din județul Suceava este ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m. Favorizează, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Conform meteorologilor de la ANM, joi, în jumătatea estică a țării, valorile termice diurne vor fi mai mici decât în mod obișnuit pentru această dată, cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mixte în Moldova și în estul Transilvaniei, predominant sub formă de ploaie în Muntenia și Dobrogea.

La munte vor predomina ninsorile. În restul teritoriului, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei în zona montană înaltă (rafale de peste 70…80 km/h) și îndeosebi în regiunile estice (viteze în general de 40…50 km/h).

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 16 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. La începutul și la sfârșitul intervalului, izolat va fi ceață, iar noaptea pe alocuri se va produce brumă.

Meteo București

Cerul va fi temporar noros, iar în timpul zilei va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade. Spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea de ceață și de brumă.

Meteo ANM vineri, în țară

Valorile de temperatură vor crește în jumătatea de est a țării, astfel că vremea va deveni normală din punct de vedere termic în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări temporare și mai ales pe parcursul zilei va ploua slab, pe alocuri în regiunile sud-estice și posibil în cele nord-vestice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Dimineața și spre sfârșitul intervalului, izolat va fi ceață, iar noaptea pe alocuri în centrul, sudul și estul țării se va produce brumă.

Meteo București

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, astfel că temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Noaptea, posibil se va produce brumă.

Meteo sâmbătă, în țară

Vremea va fi în general frumoasă și va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, unde pe suprafețe mici va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

Vezi și: Meteo 20-22 martie. Se întoarce iarna în plin sezon de primăvară. Anunțul ANM

meteo ANM
meteo ANM

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde se va forma brumă. Dimineața și noaptea, izolat, se va forma ceață.

Meteo ANM București

Vremea va fi frumoasă și va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 3…4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 1 grad.

Meteo duminică, în România

În vestul, nordul și centrul țării vremea se va răci, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei, cerul va fi mai mult noros, se vor semnala averse și posibil descărcări electrice și se vor acumula cantități importante de apă. În restul teritoriului procesul de încălzire va continua, cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat noaptea, iar ploi vor fi în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, centrul Moldovei și izolat în rest.

La munte ziua vor predomina ploile, dar noaptea vor fi și ninsori și lapoviță, în special în Carpații Occidentali și în masivele din vestul Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări, în prima parte a intervalului în sud-est, apoi în vest, în sud-vest și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 8 grade. Izolat se va semnala ceață.

Meteo ANM București

Vremea va fi predominant frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va crește probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Meteo ANM luni, marți și miercuri

Vremea se va răci în prima zi și vor fi precipitații în toate regiunile, apoi va intra într-un proces de încălzire, iar precipitațiile se vor restrânge ca arie și vor fi slabe cantitativ.

În București, în zilele estimate, temperaturile vor avea variații la valori peste cele specifice perioadei. Trecător va ploua, cu precădere în prima zi.

Poți citi și: Ultimă oră. Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi prelungită până la finalul anului 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult