- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Doi soți români, șoferi pe camion în străinătate, vor să se întoarcă în țară pentru a investi banii câștigați

13 Feb, 15:16 • Andrei Alina
Doi români, soț și soție, care lucrează ca șoferi de camion în străinătate, vor să se întoarcă în țară pentru a investi banii strânși pe munca prestată. Cei doi au cerut părerea membrilor unui grup de Facebook despre ce să facă cu banii strânși. Mulți i-au sfătuit să nu se întoarcă în România.
Doi soți români, șoferi pe camion în străinătate, vor să se întoarcă în țară pentru a investi banii câștigați

Doi români, soț și soție, care lucrează ca șoferi profesioniști în străinătate au cerut ajutorul membrilor unui grup de Facebook în legătură cu o afacere în care să investească în România. Cei doi au mărturisit că au un venit de 80.000 de euro pe an și ar vrea să pornească o afacere în țară cu banii strânși.

„Eu și soțul dorim să ne retragem în România în următorii maximum doi ani și am vrea să ne deschidem o afacere. Ne-am gândit la a cumpăra, cu bani cash, un apartament la munte pentru regim hotelier sau 1-2 apartamente în orașele universitare pentru chirie.

Altă variantă ar fi deschiderea unui centru de activități pentru copii, ceva inovativ, pentru că nu există în orașul nostru, o școală de șoferi axată mai mult pe categoriile de mare tonaj sau un atelier de mulaje artistice.

Știu că sunt din domenii diferite, dar sunt lucruri la care ne-am pricepe. Ambii suntem șoferi de TIR și veniturile noastre sunt de 80.000 de euro pe an, momentan, ca angajați. Care credeți că ar fi cea mai rentabilă”, a scris femeia, sub anonimat, pe grupul de Facebook Tineri Antreprenori – Sfaturi, idei și business.

Citește și: Românii primesc vacanță gratuită în Rodos. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru concediul din 2024

În timp ce unii îi sfătuiesc să intre în afaceri sigure cum sunt imobiliarele, alții le spun să nu se întoarcă în țară, pentru că-și vor cheltui toți banii strânși cu greu și nu vor reuși să facă nimic.

„Eu și familia mea, deși avem o afacere …..anul acesta speram sa reușim sa plecam din românia, DEFINITIV. Pentru binele copiilor, pentru binele nostru, pentru ca nu mai suportam mizeria, toxicitatea (ploiesti), birocrația, CORUPȚIA, taxele mult prea mari, pentru ca este din ce în ce mai rău. Vă doresc succes dacă va întoarceți. Noi ne-am săturat”, scrie cineva.

Citește și: România va „importa” doar 100.000 de muncitori străini în 2024. Autoritățile au respins 1 din 3 cereri pentru vize de muncă

„După 1 an de antreprenoriat în România, o sa va fie dor de cei 80.000 euro…”, comentează altcineva.

„Rămâneți acolo. Nu faci bani cu o afacere mică în România… acte, controale, bătăi de cap. Am avut 2 afaceri mici, cu 5,6 angajați….acum sunt șofer. E de 1000 de ori mai bine”, scrie un alt utilizator, potrivit stiridiaspora.ro.