- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Frații Pavăl dau o nouă lovitură. Proprietarii Dedeman vor să preia complet fabrica de cărămizi Cemacon

06 Mar, 14:50 • Andrei Alina
Paval Holding, controlat de fraţii Pavăl, proprietarii lanțului Dedeman, va demara în perioada 9-22 martie o ofertă publică de cumpărare a 46,7 milioane de acțiuni, reprezentând 4,99% din acțiunile companiei. Valoarea investiției se ridică la 22,4 milioane de lei.
Frații Pavăl dau o nouă lovitură. Proprietarii Dedeman vor să preia complet fabrica de cărămizi Cemacon

Paval Holding va investi 22,4 milioane de lei pentru achiziția a ceea ce mai este disponibil din acțiunile producătorului de cărămizi Cemacon, anunță Economica.net.

Prin cele două entități pe care le controlează, Paval Holding SRL Bacău și PIF Industrial SRL Bacău, frații Pavăl controlează deja 94,9% din companie, ceea ce înseamnă că prin noua tranzacție oamenii de afaceri vor controla 100% din tot ceea ce este liber la tranzacțioanre ( free float).

Producătorul de cărămizic Cemacon, compania listata la Bursa de Valori Bucuresti cu simbolul CEON, a fost înființată în 1969. Productia este asigurată de fabrica din localitatea Recea, județul Sălaj.

Citește și: Imperiul Dedeman, în continuă ascensiune! Frații Pavăl vor să devină proprietarii unei mari fabrici

În 2013, în actionariatul Cemacon a intrat un fond de investitii finlandez. În prezent, la Cemacon lucrează aproximativ 160 de angajați.

În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 221,4 milioane de lei, cu 26% peste 2021 și profit de peste 69,8 milioane de lei.

Frații Pavăl au fost la finele anului trecut protagoniștii cele mai mari tranzacții imobiliare realizată vreodată în România și, totodată, cea mai mare investiție realizată de o companie 100% românească. Pavăl Holding a achiziționat cu prețul de 380 milioane euro, de la CA Immo, șapte clădiri de birouri din București. Portofoliul cuprinde circa 165.000 mp suprafață totală brută închiriabilă și circa 30,4 milioane de euro din venituri anuale brute din chirie.

Citește și: O nouă lovitură imobiliară dată de proprietarii Dedeman. Este cea mai mare tranzacție a ultimilor ani din România

Frații Dedeman mai au participații la diverse companii active în domeniul energiei precum Simtel, dar și 30% din lanțul Bebe Tei și Farmacia Tei.

În acest an, frații Pavăl vor să achiziționeze și o fabrică în județul Bihor.