- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Imperiul Dedeman, în continuă ascensiune! Frații Pavăl vor să devină proprietarii unei mari fabrici

20 Feb, 10:00 • Bumbeneci Diana
Frații Dragoș și Adrian Pavăl mai dau o lovitură pe piața finanaciară. Patronii Dedeman vor prelua o nouă afacere ale cărei profituri sunt fabuloase.
Imperiul Dedeman, în continuă ascensiune! Frații Pavăl vor să devină proprietarii unei mari fabrici

Imperiul Dedeman va avea o nouă ascensiune! Au apărut detalii legate de fabrica pe care intenționează să o cumpere frații Pavăl, anunță Bugetul.ro.

Imperiul Dedeman se mărește

Potrivit sursei citate, frații Dragoș și Adrian Pavăl reușesc să se ridice tot mai mult pe piața financiară. Producătorul clujean de cărămizi, Cemacon, a ajuns la un prag aproape ireal, raportând o cifră de afaceri de peste 221 de milioane lei pentru anul 2022.

De altfel, frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au în plan să achiziționeze și o fabrică în județul Bihor, informează Ziua de Cluj. Cemacon (simbol bursier CEOn) a a raportat ultimul profit net de 69,847,374 milioane de lei, potrivit unui raport oficial de pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Sursa citată a mai anunțat anterior că Cemacon SA este controlată de către Frații Pavăl în proporție de 94,9601%. Conducerea se va face prin două vehicule de investiții PAVĂL HOLDING S.R.L. cu 78.2031% și PIF INDUSTRIAL SRL cu 16.757%.

Citește și: METEO Martie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până pe 20 martie. Unde va continua să ningă

Fabrica Cemacon, deținută de frații Pavăl, patronii Dedeman
Fabrica Cemacon, deținută de frații Pavăl, patronii Dedeman

Planurile Cemacon în 2023

Capitalul financiar semnificativ acumulat va susține investițiile planificate pentru acest an, dar și achiziția unei fabrici similare, la care lucrăm în prezent. Punem în valoare know-how-ul și resursele acumulate pentru a ne dezvolta în sectorul de materiale de construcții; anul acesta, vom lansa o fabrică de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizate și ne vom extinde capacitățile de producție de blocuri ceramice cu achiziția unei unități de producție în județul Bihor.

Ne aşteptăm ca în 2023 piaţa să urmeze cursul firesc al ciclurilor economice şi să intrăm într-o etapă de stabilizare a pieţei, fără a preconiza scăderi abrupte ale cererii şi ale pieţei construcţiilor rezidenţiale noi. Ne planificăm activitatea de producţie bazându-ne pe faptul că cererea de locuinţe care să asigure atât confort, cât şi eficienţă energetică se va menţine pe un trend constant, iar noi putem livra soluţii care să răspundă optim nevoilor beneficiarilor. Cu această convingere lucrăm intens la implementarea de proiecte de investiţii consistente, ne consolidăm echipa şi investim în dezvoltarea resursei umane din companie”, se arată în raportul companiei.

Te mai poate interesa: Ratele românilor vor exploda! Bruynseels: „Vor trebui sa scoată iar mai mulți bani din buzunar pentru a-si achita ratele la credite”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult