- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Guvernul Marcel Ciolacu a dat ordin: ANAF „vânează” vânzătorii de pe OLX

13 Jul, 15:57 • Stefan Simion
ANAF a luat în radar vânzătorii de pe OLX. Guvernul PSD + PNL vrea mai mulți bani la bugetul național. 
Guvernul Marcel Ciolacu a dat ordin: ANAF „vânează vânzătorii de pe OLX

Persoanele care desfășoară activitate comercială pe OLX și pe alte site-uri de anunțuri trebuie să plătească impozite la ANAF, potrivit legii.

În unele cazuri, ANAF a descoperit că veniturile comercianților n-au mai fost declarate din anul 2017.

Cei care au primit adresă de la Fisc trebuie să depună Declarația Unică. Veniturile obținute din tranzacții intermediate de OLX sunt considerate „venituri din activități independente”, ce trebuie declarate.

„Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”, declara, recent, Teodor Alexandru Georgescu, director general Antifraudă.

Cine sunt românii vizați de plata către ANAF

Potrivit oficialului ANAF, pentru persoanele cu venituri de peste 500.000 lei, în primă fază, a fost inițiată verificarea documentară, adică un control care se face de la sediul ANAF, urmând ca la finalul controlului să se emită decizie de impunere.

„Celelalte persoane cu sume sub 500.000 lei vor primi acasă o notificare din partea ANAF de conformare. Dacă nu se vor conforma vor urma controale”, a precizat el, în urmă cu câteva luni.

Totuși, în unele cazuri, au existat și persoane cu venituri de sub 200.000 care au primit înștiințări de la ANAF.

Dacă nu respectă procedurile legale, românii se pot trezi cu impunere din oficiu. Mai mult, pot fi acuzați de evaziune și trimiși în instanță, a avertizat consultantul fiscal Cornel Grama.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va face raportări lunare la minister deoarece este necesară aplicarea legii şi accelerarea nivelului de colectare a taxelor și impozitelor.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult