- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș cheamă ANAF lunar la raport: ”Cum două luni vindeam copiii României, acum decimez bătrânii României”

06 Jul, 23:18 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat joi că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va face raportări lunare la minister deoarece este necesară aplicarea legii şi accelerarea nivelului de colectare a taxelor și impozitelor.
Marcel Boloș cheamă ANAF lunar la raport: ”Cum două luni vindeam copiii României, acum decimez bătrânii României”

Marcel Boloș cheamă ANAF lunar la raport. Ministrul a subliniat că numai în luna iunie au fost efectuate controale cu implicaţii fiscale în valoare de 2.6 miliarde de lei, cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor.

Citește și O nouă surpriză pentru români! ANAF anunță noi vouchere de la stat. Ce valoare au și cine poate beneficia de tichete

Marcel Boloș cheamă ANAF lunar la raport

„Aplicarea legii şi accelerarea creşterii nivelului de colectare este un aspect de bun simţ faţă de toţi cei care îşi plătesc corect taxele. Dacă vrem să asigurăm finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei este vital să punem accent pe colectarea veniturilor şi diminuarea evaziunii fiscale, pentru a scoate la iveală tentativele de fraudă. Lipsa de reacţie în faţa activităţilor frauduloase aruncă şi o umbră de îndoială asupra integrităţii şi credibilităţii ţării”, a scris ministrul Finanţelor, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, oficialul a menționat că a hotărât să existe raportări lunare care să reconfirme angajamentul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală faţă de impozitarea echitabilă şi transparenţa fiscală.

„Numai în luna iunie au fost efectuate 1.924 controale antifraudă cu implicaţii fiscale cuantificate în valoare de 2,6 miliarde lei. Cam cât e nevoie pentru majorările salariale ale profesorilor”, a transmis ministrul.

În luna iunie, ANAF a realizat 3.275 acţiuni de control fiscal (inspecţii fiscale şi verificări documentare) fiind stabilite obligaţii fiscale suplimentare prin decizii de impunere de 988.880.914 lei şi diminuată pierderea fiscală înregistrată de contribuabili cu suma de 1,29 miliarde lei, respectiv un număr de 1.924 controale antifraudă cu implicaţii fiscale cuantificate în valoare de 2,62 miliarde lei, din care suma de 2,51 miliarde lei în cadrul acţiunilor derulate în domeniul energiei electrice.

Afaceriștii străini sunt luați în vizor de inspectori

Afaceriștii străini sunt luați în vizor! ANAF pregătește controale masive.

Anunț de ultimă oră de la ANAF! Instituția se pregătește să dea startul mai multor controale, cu scopul de a verifica existența unor sedii fixe și / sau permanente ale contribuabililor nerezidenți pe teritoriul României, spune stiripesurse.ro.

ANAF a informat în urmă cu puțin timp că va da startul mai multor verificări la nivelul sediilor fixe și / sau permanente ale afaceriștilor străini din România, în contextul în care reprezentanții instituției au declarat recent că sunt în derulare mai multe analize de risc, pentru a descoperi dacă unii contribuabili îndeplinesc criteriile de a deține un astfel de sediu în România sau dacă există cazuri în care aceștia nu s-au înregistrat fiscal, așa cum afirmă Ana Maria Iordache, partener D&B David şi Baias, societatea de avocatură corespondentă PwC în România.

Ana Maria Iordache precizează că tematica sediului fix și / sau permanent este o temă abordată atât în România, cât și la nivel internațional. De asemenea, ea precizează că este unul dintre cele mai importante subiecte de pe agenda Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), dar şi a autorităţilor fiscale din alte state membre.
În articolul citat se precizează că ANAF pregătește o primă campanie de controale și verificări în rândul afaceriștilor străini. A doua campanie va fi realizată în colaborare cu celelalte state membre, pentru contribuabilii rezidenţi români care îşi desfăşoară activitatea sau obţin venituri în alte state.

„Analiza inspectorilor fiscali în cadrul acţiunilor de control vizând tematica sediului fix şi a sediului permanent este extrem de minuţioasă şi presupune evaluarea tuturor documentelor (contracte, documente financiar-contabile, fişe de post şi orice alte evidenţe) care arată modalitatea factuală şi legală în care se derulează activitatea economică”, se spune în document.

Legislația arată că un nerezident generează un sediu fix atunci când „dispune în România de resurse umane şi tehnice prin care poate desfăşura în mod regulat livrări de bunuri şi/sau prestări de servicii”. În aceeași ordine de idei, legislația arată că un sediu permanent este „locul prin care se desfăşoară integral sau parţial activitatea unui nerezident, fie direct, fie printr-un agent dependent”.

Citește și România a renunțat la dosarul cu șină și copii ale actelor oficiale DOAR pe hârtie. Funcționară ANAF: ”Nu mă interesează pe mine asta!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult