- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

În plin război, o companie ucraineană a achiziționat fabrica Alufix Brașov

10 May, 13:41 • Russo George
Compania ucraineană Biosphere, producător şi distribuitor de bunuri de uz casnic, igienă şi produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home, a achiziţionat fabrica Alufix, printr-o investiţie majoră pe piaţa din România
În plin război, o companie ucraineană a achiziționat fabrica Alufix Brașov

Alufix, deţinută de un holding austriac, este o companie de producţie renumită la nivel internaţional, care operează în România din anul 2003. Aceasta este specializată în producţia de folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi şi alte produse de bucătărie şi catering, cu sediul în Făgăraş, judeţul Braşov.

O companie ucraineană cumpără fabrica Alufix Brașov

„Prin această achiziţie, Biosphere îşi consolidează poziţia pe piaţa globală, extinzându-şi producţia în România. Compania este înfiinţată în anul 1997, iar produsele acesteia sunt vândute azi în peste 20 de ţări din întreaga lume, mărcile ‘FrekenBok’ şi ‘Smile’ fiind lideri ai segmentelor lor”, se menţionează în comunicatul în care se anunță că respectiva companie ucraineană cumpără fabrica Alufix din Brașov.

În procesul de achiziţie al companiei Alufix, început în vara anului trecut şi finalizat recent, Biosphere a fost asistată legal de avocaţii ONV Law, specializaţi în tranzacţii M&A.

„Echipa noastră a coordonat tranzacţia internaţională, care s-a încheiat cu succes şi care a avut ca obiect achiziţia întregii afaceri. Am efectuat raportul de due diligence, am întocmit documentele tranzacţiei, am participat la negocieri şi am coordonat activitatea juridică a celorlalte case de avocatură care au oferit suport în jurisdicţiile tuturor filialelor achiziţionate. Aceasta este o investiţie importantă pe piaţa de M&A din România, care devine treptat un hub regional important în Europa de Est”, declară Mihai Voicu, partener ONV Law, potrivit DC Business.

Citește și: Bugetarii primesc o nouă lovitură. Banii din voucherele de vacanță trebuie să fie returnați. Românii au 60 zile la dispoziție să facă acest lucru

Investiţiile cu capital străin în România îşi continuă parcursul ascendent, pentru al doilea an la rând. Compania ucraineană care cumpără fabrica Alufix din Brașov este doar unul dintre exemplele care arată evoluția investițiilor cu capital străin din țară. Doar în luna februarie, ţara noastră a atras investiţii totale în capital social în valoare de 103 milioane euro, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrul Comerţului analizate de Casa de Avocatură ONV Law.

Biosphere Corporation este unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori de bunuri de uz casnic, igienă şi produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home din Europa de Est şi Asia Centrală.

ONV Law reuneşte 95 de societăţi independente şi peste 1.500 de avocaţi din toată lumea. De asemenea, casa de avocatură este membră a reţelei juridice globale Interlaw, ce reuneşte peste 8.000 de avocaţi din peste 150 de oraşe din lume. ONV Law acordă consultanţă juridică clienţilor privaţi şi instituţionali în domenii precum achiziţii publice şi concesiuni, market entry, dreptul aviaţiei şi infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenţei, dreptul mediului, precum şi dreptul digital.

Citește și: Cât mai câștigă un ajutor de bucătar în 2023. În mai multe orașe din România sunt locuri de muncă disponibile