- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

În România sunt vacante aproape 60.000 de locuri de muncă, iar pentru cele mai multe dintre ele sunt suficiente studiile gimnaziale. În același timp, EURES pune la dispoziție 242 de joburi, în UE

21 Jun, 22:04 • Stefan Simion
Aproape 60.000 de locuri de muncă sunt vacante în România, după cum a anunțat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă . Dintre acestea, doar 3000 sunt destinate persoanelor care au studii superioare. Mai mult, rețeaua EURES, care monitorizează locurile de muncă de la nivelul Uniunii Europene, oferă și ea alte 242 de joburi.
În România sunt vacante aproape 60.000 de locuri de muncă, iar pentru cele mai multe dintre ele sunt suficiente studiile gimnaziale. În același timp, EURES pune la dispoziție 242 de joburi, în UE

România are acum 60.000 de locuri de muncă vacante, pentru cele mai multe dintre ele nefiind necesare studiile. Nu mai puțin de 35.235 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare sau gimnaziale.

Locuri de muncă pentru persoanele fără studii sunt oferite în special pentru agenți de pază, în timp ce oferta este cea mai redusă pentru locurile de muncitor necalificat în industria confecțiilor.

Citește și Salarii imense pentru angajaţii de la Curtea de Conturi. Câţi bani au încasat în 2022

Locuri de muncă vacante, pentru care sunt suficiente studiile gimnaziale

Topul locurilor vacante pentru care sunt suficiente studiile gimnazile este condus de locurile de muncă pentru poziția de agent de securitate. Economica.net a prezentat lista completa cu locurile vacante disponibile pentru acest segment.

Agent de securitate (5.887); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.217); lucrător comercial (2.820); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.687); curier (2.156); manipulant mărfuri (1933); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.712); ambalator manual (1.384); femeie de serviciu (1.364); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.245).

Citește și România, în urcare puternică în topul UE la capitolul înmatriculări de autoturisme noi

Dintre cele 60.000 de locuri de muncă vacante, conform celor de la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, doar 3000 sunt destinate persoanelor care au studii superioare Posturile sunt destinate pentru funcţionar administrativ; inginer în diferite domenii de activitate; tehnician electronică; programator; consilier economic, consilier juridic, expert economic, inspector,  referent, economist. Alte 11.400 de posturi sunt destinate celor care au studii profesionale.

Alte locuri de muncă se adresează celor care au studii liceale, pentru această categorie oferta fiind de 9.664 de posturi disponibile.

Locuri de muncă pentru români, în Uniunea Europeană

În plus, în afara țării, prin rețeaua Eures, sunt disponibile pentru românia alte 242 de locuri de muncă. Cele mai multe sunt în  Norvegia – 104 locuri de muncă pentru farmacist, instalator, electrician şi mecanic. Austria are 70 de locuri de muncă pentru: sudor TIG pentru construcţie ţevi; constructor ţevi conform ISO; supraveghetor conducte industriale; sudor TIG/MAG pentru construcţie şi reparaţii rezervoare; maşinist, montator instalaţii, mecanic întreţinere instalaţii; sudor autogen; montator ţevi de termoficare pentru construcţii; constructor panouri de control; tehnician electrician (instalator); supraveghetor construcţii şi reparaţii rezervoare; supraveghetor instalaţii electrice; supraveghetor instalaţii mecanice; montator hidraulic (Ermeto); Irlanda – 30 de locuri de muncă pentru: şofer autobuz/autocar; Germania – 14 locuri de muncă pentru: electronist – specializat in mentenanţă; mecanic industrial; operator utilaje şi instalaţii; zidar; asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie; asistent medical; farmacist; mecanic instalaţii pentru refrigerare, aer condiţionat şi pompe de căldură; Olanda – 11 locuri de muncă pentru: serigraf; legumicultor; Spania – 9 locuri de muncă pentru: medic specialist neurologie; medic reumatolog; tehnician mentenanţă electromecanică – automatică echipamente industriale electromecanic-bobinator maşini electrice rotative; Malta – 4 locuri de muncă pentru: inginer mecanic; director executiv operaţiuni.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult