- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începe o nouă eră pentru micii producători români! A avut loc prima livrare prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea către Carrefour

18 Oct, 14:38 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat faptul că vineri a avut loc prima livrare de legume de la micii producători români către magazinele Carrefour România, prin intermedierea Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea.
Începe o nouă eră pentru micii producători români! A avut loc prima livrare prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea către Carrefour

MADR se laudă cu primele livrăr intermediate de către Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. Nu mai puțin de 12 tone de legume (cartofi, varză albă, varză roșie și dovleac plăcintar) au fost preluate de la producătorii autohtoni și livrate direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, județul Ilfov, pentru a fi introduse în circuitul comercial.

„Am demarat acest proces amplu, după ce săptămâna trecută am asistat la primul contract semnat între un producător român și conducerea Casei de Comerț Unirea, iată că vedem astăzi, concret, cum sunt livrate legume românești către un mare retailer din România. Se încheie contracte, pentru a fi furnizată marfă fără sincope, astfel încât fluxul comercial să se poată desfășura în cele mai bune condiții.

Alte articole: Statistici sumbre cu privire la populația României! În fiecare an suntem cu 95.000 mai puțini

Casa de Comerț Agroalimentar Unirea merge către producători, preia produsele disponibile și le duce în rețele de magazine. Salut faptul că retailerii își îndreaptă atenția către produsele românești și sunt deschiși la colaborare. Toată lumea are de câștigat prin valorificarea producției pe care o obțin bravii noștri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea și valorificarea produselor românești”, a declarat Petre Daea  ministrul Agriculturii.

Începe o nouă eră pentru micii producători români! A avut loc prima livrare prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea către Carrefour
Începe o nouă eră pentru micii producători români! A avut loc prima livrare prin Casa de Comerț Agroalimentar Unirea către Carrefour

Reprezentanții Carrefour care au început să livreze marfa contractată de la producătorii români, au declarat la rândul lor că parteneriatul început vineri se încadreză filosofia companiei de a susține pe de-o parte, producătorii locali și pe de altă parte de a le oferi clienților cele mai bune și proaspete produse.

„Carrefour, prin filosofia Act for Food, susține producătorii, cu scopul de a le oferi clienților produse proaspete, sănătoase și crescute local. La nivel național, echipele noastre de achiziții, programe și responsabilitate socială lucrează integrat pentru a crea un ecosistem sustenabil de parteneriate cu producătorii locali.

În acest moment, eforturile noastre ne-au confirmat poziția de lideri pe segmentul fresh, cu peste 1.300 de fermieri români, dintre care peste 600 producători sunt ultra locali. Ne bucurăm să oferim sprijin Casei de Comerț Unirea și vom continua să susținem antreprenoriatul local românesc prin alegeri responsabile, care fac bine comunităților din jur”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv Carrefour România.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea colaborează armonios cu fermierii români

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea are ca scop pe de o parte, siguranța financiară a producătorilor pentru a-și putea continua activitatea, iar pe de altă parte, acoperirea unui flux de stocuri fără sincope, cerut de marile lanțuri de magazine.

„Este un prim pas pe care îl facem în crearea unui mecanism comercial funcțional care să ducă la valorificarea superioară a resurselor şi a producţiei agricole naţionale. Avem deja un portofoliu substanțial de producători și fermieri români cărora, pe bază de contract, le recepționăm marfa și le virăm imediat plățile pentru marfa distribuită, iar mai departe ne ocupăm de tot ce înseamnă relația cu lanțurile de retail. Astfel, producătorii au siguranța financiară atât de necesară pentru continuarea activității, iar marile lanțuri de magazine au asigurat fluxul de stocuri fără sincope”, a explicat Mariana Cotoi, director general al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea.

Citește și: ANPC nu vrea etichete nutriscore: „Da, în general, este mai bine să mâncăm cu toții salată dar asta nu înseamnă că toți cetățenii europeni trebuie să fie influențați”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult