- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Intel, investiție uriasă, de 4.6 miliarde de dolari. Compania deschide o fabrică de semiconductori care va genera 2000 de locuri de muncă

16 Jun, 16:40 • Stefan Simion
Intel va investi 4,6 miliarde de dolari într-o fabrică de semiconductori, în Polonia. Unitatea care se va deschide la Wroclaw va genera mai mult de 2000 de locuri de muncă. Intel a ales Polonia pentru a deschide fabrica de semiconductori grație infrastructurii, dar şi talentelor disponibile aici.
Intel, investiție uriasă, de 4.6 miliarde de dolari. Compania deschide o fabrică de semiconductori care va genera 2000 de locuri de muncă

Compania americană Intel va face o investiție uriașă, de 4,6 miliarade de dolari, pentru a deschide o nouă fabrică de semiconductori. Polonia este țara pe care Intel a ales-o în acest sens, decizia fiind bazată pe faptul că aici există o infrastructură foarte bună, dar și persoane care se pot adapta rapid la cerințele americanilor. Fabrica va fi deschisă la Wroklaw și va avea 2000 de angajați. Mai mult, pe toată perioada construcției se vor genera alte câteva mii de locuri de muncă.

Încântat de decizia luată de compania americană, premierul polonez Mateusz Morawiecki a numit uzina Intel „cea mai mare investiţie greenfield din istoria ţării”, conform Economica.net.

Citește și Listarea Hidroelectrica, în linie dreaptă. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu, …

Intel va investi pe trei continente

Intel se află pe piața din Polonia de mai bine de 30 de ani, americanii fiind încântați de colaborarea cu polonezii, pe care îi consideră parteneri serioși. Noua fabrică de semiconductori se preconizează că va deveni funcțională în 2027 și eprezintă doar o parte din extinderea pe care Intel a gândit-o pentru Europa. În total, planul de investiţii pe care îl are Intel în Europa este de 88 miliarde de dolari.

Citește și Schimbări pe piaţa muncii: Apar 8 profesii noi, iar altele două au fost reorganizate. Decizia, în …

În ciuda investiției uriașe, piața europeană nu este cea mai importantă pentru Intel. Colosul american vrea să își majoreze producța de cipuri la nivel mondial. În SUA, Intel vrea să deschisă în Ohio una dintre cele mai mari unități de cipuri, doar pentru aceasta urmând să investească mai mult de 100 de miliarde de dolari. De asemenea, Intel va investi și în Asia, încercând să compenseze cererea mare de cipuri, la nivel mondial.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult