- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Ion Țiriac și-a comparat averea cu cea a lui Steve Jobs. ”Toată lumea își măsoară averea numai în bani. Eu oameni săraci încă n-am văzut”

18 Mar, 09:41 • Cornel Ghimeșan
La vârsta de 84 de ani, Ion Țiriac este unul dintre cei mai avuți oameni din țară, lucru bine cunoscut de toată lumea. Fostul tenismen are o avere estimată peste un miliard de euro. Afaceristul a declarat recent câteva lucruri despre resursele sale financiare și a transmis un mesaj pentru toată lumea. Vezi mai jos toate detaliile.
Ion Țiriac și-a comparat averea cu cea a lui Steve Jobs. ”Toată lumea își măsoară averea numai în bani. Eu oameni săraci încă n-am văzut”

La vârsta de 84 de ani, Ion Țiriac este unul dintre cei mai avuți oameni din țară, lucru bine cunoscut de toată lumea. Fostul tenismen are o avere estimată peste un miliard de euro.

Afaceristul a declarat recent câteva lucruri despre resursele sale financiare și a transmis un mesaj pentru toți românii.

Citește și Cel mai înstărit primar din România, rămas fără avere. Avuțiile sale au dispărut ca prin magie

Potrivit presei din străinătate, fostul tenismen de top ar dispune de o avere estimată la 1,75 miliarde de euro, iar această sumă este rezultatul proprietății sale în aproape 50 de companii private din sectoarele comerțului auto, imobiliare, servicii financiare, operațiunilor de leasing și transport aerian, precum și în domeniul supravegherii și protecției.

„Toată lumea își măsoară averea numai în bani. Ceea ce este absolut greșit, după ce îi ai. Să măsori în bani după ce-i ai nu te ajută la absolut nimic”, a fost primul lucru pe care l-a declarat Ion Țiriac în platoul emisiunii.

Și-a comparat averea cu cea a lui Steve Jobs

De altfel, Ion Țiriac a comparat averea sa cu cea a lui Steve Jobs, președintele Consiliului de Administrație al Apple, care a murit în 2011, la vârsta de doar 56 de ani, din cauza cancerului.

Pentru cei ce nu știu, Steve Jobs deținea o avere de 14 miliarde de dolari.

„Ajung la Steve Jobs! Mă uit la camera asta cu patru pereți și-mi spun ăștia că o să mor. Ce-am făcut în viața asta? Mulți îmi zic că am făcut mult, mult de tot. Dar n-aș mai face la fel.

N-am avut timp pentru familie, pentru prieteni și-mi spun că nici cămașa asta n-o mai iau cu mine mâine. Ăsta este rezultatul! Nu este macabru, asta este realitatea!

Bogăția, sărăcia… Niște noțiuni care în ziua de astăzi nu prea le avem. Eu oameni săraci încă n-am văzut! Iar cei care nu pot să pună mâna pe-o mătură, aia e treaba lor!

Citește și Bani de la stat pentru români. Cum poți primi 754 de lei gratis pentru fiecare hectar deținut

Eu n-am ajuns de la mătură, dar am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă. De fiecare dată când organizam Cupa Davis și-aveam și respectabila vârstă de 40 de ani. Și puneam singur mocheta. Cum o făceam eu nu le făcea nimeni. Iar dacă nu le făceam eu, nu ieșea ca lumea”, a mărturisit fostul tenismen de top, potrivit GSP.ro.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult