- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Locurile de muncă în care românii iau mii de euro fără să facă nimic, în anul 2024! ”Toată ziua mă joc cu colegul, când ne plictisim, ieșim la o berică”

23 Feb, 12:00 • Garey Amyra
Locurile de muncă în care românii iau mii de euro fără să facă nimic! Românii au plecat în alte țări pentru a-și face un rost și pentru a scăpa de salariile de nimic din țara noastră. Într-o țară în care prețurile cresc de la o zi la alta, iar salariile par o glumă, există și oameni care sunt plătiți ca să nu facă aproape nimic!
Locurile de muncă în care românii iau mii de euro fără să facă nimic, în anul 2024!  ”Toată ziua mă joc cu colegul, când ne plictisim, ieșim la o berică”

Locurile de muncă în care românii iau mii de euro fără să facă nimic! Într-o țară în care prețurile cresc de la o zi la alta, iar salariile par o glumă, există și oameni care sunt plătiți ca să nu facă aproape nimic!

Citește și Topul celor mai căutate joburi la început de 2024. Ce locuri de muncă își doresc românii

Impozitarea pe salariu este extrem de dură în România, ceea ce face ca veniturile oricum mici să fie insuficiente după ce românul obișnuit își plătește dările către stat.

Lucrul acesta îi face pe mulți să nu mai facă față cheltuielilor, mai ales că prețurile cresc de la o zi la alta.

Totuși, există unele locuri de muncă plătite bine și în România, dar de regulă sunt joburi unde se muncește mult și care implică o înaltă calificare.

Însă aceasta nu este neapărat o regulă, pentru că există și locuri de muncă unde oamenii primesc salarii generoase, dar depun eforturi mari, așa cum se întâmplă în cazul muncitorilor de pe șantier.

În sfârșit, există o a treia categorie, cea a angajaților care nu fac nimic, dar sunt plătiți poate mai bine decât un IT-ist sau un inginer ori un medic.

Există destule persoane care venituri mari, așa chiar dacă muncesc puțin sau chiar deloc.

Un astfel de angajat care susține chiar el că nu face nimic pentru a câștiga un salariu mult peste medie, s-a lăudat pe o rețea socializare, sub protecția anonimatului, cu situația lui.

„N-am să vă dau numele meu, poate sunt paranoic, dar nu vreau să afle cumva șefii mei. Ce vă pot spune este că am un job minunat, în tehnologie. Nu fac nimic, dar câștig suficient ca să nu am nicio grijă.

Iau 2.500 de euro, e drept că în moneda națională, dar sunt plătit să nu fac nimic. Toată ziua mă joc cu colegul, iar când nu mai putem și ne plictisim de atâta joacă ieșim la o cafea sau la o berică. Mai ales vara”, a scris el.

Internauții au fost curioși să afle cu ce se ocupă acesta, iar unii dintre ei și-au exprimat chiar neîncrederea că cineva ar putea fi plătit atât de bine ca să nu facă nimic.

„Dar cu ce te ocupi, boss?”, l-a întrebat cineva.

„Se laudă ca să le facă în ciudă celor care muncesc, dar parcă văd că ăia 2.500 de euro sunt, de fapt, 2.500 de lei”, l-a atacat altul.

Au existat și voci care l-au susținut pe autorul postării.

„Românul e invidios, mulți pe aici merg după principiul să moară și capra vecinului. Adică, dacă eu sunt sărac și mă înșală soția, iar copiii nu mă ascultă, de ce să nu fie și celălalt ca mine sau mai rău?”, a punctat altcineva,

„Și eu sunt într-o situație asemănătoare. Nu fac nimic, câteodată mă mai uit peste niște coduri, îi verific pe alții, dar trec zile fără să mă stresez și câștig încă și mai bine decât colegu`. Nu știu cu ce se ocupă el, dar eu sunt IT-ist, așa cum cred că v-ați dat seama.

Și nu e vina mea că sunt șef și că asta trebuie să fac doar, să-i verific pe alții, am muncit ani grei până să ajung aici. Iar cine crede că sunt singurul sau că doar noi doi câștigăm așa ușor banii, se înșală. Unii sunt membrii prin consilii de administratie la companii de stat sau doar cărători de serviete și câștigă nu mii, ci poate zeci de mii de euro”, a spus altcineva, conform Adevărul.ro.

”Nu muncesc nici cât să îmi spăl ceașca de cafea la birou”

„Parcă mă recunosc în postarea asta. Atâta că eu nu ies la bere de la muncă, mă duc acasă sau caut altele de făcut”

, a dezvăluit altul.

„Nu știu de ce vă mirați așa. Unii chiar trăiți cu impresia că trebuie să te spetești până cazi lat pentru un ban în secolul XXI, în era tehnologiei. Ei bine, nu e așa, e o viziune limitată.

Munca mea e chiar drăguță: le spun altora ce să facă cu banii, iar ei îmi dau o parte generoasă. Sigur că pentru asta trebuie să fiu la curent cu piața, dar de muncit nu muncesc nici cât să-mi spăl ceașca de cafea la birou”, a intervenit altcineva.

Citește și Va distruge inteligența artificială joburile? Ce părere au 75% dintre angajații din România

„Vărul meu e medic și face gărzi noaptea. Doarme mai mult și mai bine ca mine, se trezește odihnit, abia dacă o dată la câteva ture are un pacient. Acum, nu zic că toți medicii or fi la fel, dar mai sunt și cazuri din astea”, a comentat altul.