- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

O mare companie din domeniul medical pregătește concedieri

17 Apr, 12:24 • Andrei Alina
Gigantul farmaceutic german Bayer se confruntă cu o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Din această cauză, conducerea companiei pregătește concedieri și schimbări organozatorice.
O mare companie din domeniul medical pregătește concedieri
O mare companie din domeniul medical pregătește concedieri. Planul este de a reduce birocrația corporativă, de a da angajaților o autonomie mai mare și de a permite businessului să inoveze eficient.
„Angajăm oameni foarte educați, instruiți, apoi îi punem în aceste medii cu reguli și proceduri și opt straturi de ierarhie. Apoi ne întrebăm de ce marile companii sunt așa de cele mai multe ori”, a spus Directorul executiv al grupului farmaceutic Bayer, Bill Anderson , într-un interviu pentru Business Insider.
Anderson a spus că angajații, în special cei de la marile companii, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această structură tradițională, deoarece organigrama într-un context corporativ clasic este aranjată în sus, începând de jos și mergând până sus. Bayer susține că au puțin sub 100.000 de angajați.
Citește și: Concedieri la Tesla. Elon Musk va renunţa la mai mult de 10% din forţa de muncă globală

 

Compania Bayer pregătește concedieri. Intenționează să renunțe la managerii „de mijloc” și să ofere angajaților flexibilitate în alegerea proiectelor

Numărul de manageri care o să fie concediați nu a fost făcut public de către firmă. WSJ susține că mii de manageri din SUA vor fi realocați altor locuri de muncă și că alte funcții vor fi reziliate.

Citește și: Lidya Walnuts, cel mai mare exportator de nuci din România anunță concedieri masive. Firma vinde în Chile, Statele Unite ale Americii și chiar China

Corporația germană a declarat în martie că propunerea lui Anderson ar reduce cheltuielile organizaționale cu aproximativ 2 miliarde de euro. Acțiunile Bayer au scăzut cu peste 50 la sută în ultimul an, de la 60,40 euro la 27,64 euro. În special, afacerea gestionează datorii de aproximativ 34 de miliarde de euro.