- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Concedieri la Tesla. Elon Musk va renunţa la mai mult de 10% din forţa de muncă globală

16 Apr, 08:53 • Cornel Ghimeșan
Tesla a anunțat recent că va efectua concedieri la nivel global, afectând mai mult de 10% din forța sa de muncă. Decizia a fost comunicată angajaților printr-un memoriu transmis de CEO-ul Elon Musk, ca parte a eforturilor companiei de reducere a costurilor și de sporire a productivității. Acțiunile Tesla au înregistrat o scădere cu 3% pe fondul acestei vestiri.
Concedieri la Tesla. Elon Musk va renunţa la mai mult de 10% din forţa de muncă globală

Concedieri la Tesla. Elon Musk a subliniat în memoriul său că aceste măsuri sunt necesare în pregătirea companiei pentru următoarea etapă de creștere. Revizuirea detaliată a organizației a dus la decizia dificilă de a reduce efectivele cu peste 10% la nivel global. Electrek a fost prima sursă care a raportat despre aceste măsuri de restructurare. În decembrie 2023, Tesla avea 140.473 de angajați.

Tesla va concedia mai mult de 10% din forţa de muncă globală

Scăderea acțiunilor Tesla în ultimele luni, de până la 31%, reflectă o perioadă dificilă pentru companie. Deși vehiculele electrice continuă să câștige popularitate la nivel mondial, rata de creștere a vânzărilor a scăzut, iar competiția în acest domeniu a devenit mai intensă.

Citeşte şi: S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă. Marcel Boloș: „Este un semnal de încredere pentru investitori că România rămâne pe o traiectorie pozitivă de dezvoltare”

La sfârșitul anului 2023, BYD, un grup chinez, a temporar detronat Tesla ca cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. În plus, Xiaomi, o companie chineză de smartphone-uri, a anunțat că va lansa o mașină electrică la un preț mult mai mic decât Modelul 3 al Tesla. Elon Musk a recunoscut anterior că Tesla se confruntă cu o competiție puternică în China, unde are o fabrică importantă.

Citeşte şi: Cât a ajuns să coste 1 kg de ceapă, considerată până nu demult „leguma săracului”. Prețul cepei în piață este mai mare decât la supermarket. Cu cât o poți cumpăra de pe OLX

În ciuda acestor provocări, Elon Musk a menționat că Tesla rămâne un jucător important în industrie. Cu toate acestea, unele rapoarte indică faptul că retorica sa incendiară ar putea afecta imaginea companiei. În plus, Tesla a raportat recent o scădere anuală a livrărilor de vehicule, iar decizia de a reduce prețul abonamentului la sistemul său premium de asistență pentru șofer contravine angajamentelor anterioare ale lui Elon Musk.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult