- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

O mare fabrică din România face concedieri. Aproape jumătate dintre angajaţi sunt în preaviz

09 Apr, 09:34 • Andrei Alina
Combinatul de alumină din Tulcea se închide. Aproape jumătate din angajaţii sunt în preaviz și își caută alete locuri de muncă. În ultimii doi ani, aproape 600 de angajaţi au fost disponibilizaţi.
O mare fabrică din România face concedieri. Aproape jumătate dintre angajaţi sunt în preaviz

O mare fabrică din România face concedieri. Este vorba despre combinatul de alumină din Tulcea. 86 dintre cei 186 de angajaţi sunt în preaviz de la 1 aprilie. Aceştia vor beneficia de cel puţin opt salarii şi jumătate ca plată compensatorie pentru disponibilizare, scrie observatornews.ro.

Neputând concura cu celelalte firme, care au energie la cel mult jumătate din preţul nostru uşor, uşor, suntem scoşi de pe piaţa mondială a producţiei de aluminiu”, a declarat Andrian Darie, lider Sindicatul Liber Alum.

Citește și: Probleme majore în România. Patronatele nu vor putea susține majorarea salariului minim la 3.700 lei din iulie

O mare fabrică din România face concedieri. Aproape jumătate dintre angajaţi sunt în preaviz

”Nu ne poate ajuta decât un contract bun de energie, gaz, care să ne permită să ne reluăm activitatea. Ar fi benefic pentru întreaga comunitate tulceană, pentru că Alum a fost întotdeauna un foarte bun contributor pe plan local”, a declarat

Mariana Feodorov, manager resurse umane.

Citește și: Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

Combinatul de alumină din Tulcea a fost înfiinţat în 1973 şi este singura rafinărie de acest tip din ţară. A fost unul dintre cei mai importanţi angajatori privaţi din municipiu. În 2022, avea aproximativ 780 de angajaţi. Acum va rămâne doar cu 100 de oameni care îşi menţin speranţa că ceva se va schimba.