- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

08 Apr, 18:03 • Bumbeneci Diana
Categoria de români care ar putea primi pensie, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale.
Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor. „Un nou proiect de lege depus”

Vești noi pentru românii care nu au muncit niciun an în viața lor, dar care vor să primească pensie. Un nou proiect de lege prevede posibilitatea ca o categorie de români să beneficieze de pensie, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale.

Românii care vor primi pensie deși nu au muncit nici măcar o zi în viața lor

Proiectul a fost propus de USR Galați care au depus astăzi un proiect de lege în acest sens. Este vorba despre persoanele cu dizabilități care ar putea beneficia de pensii de invaliditate, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de asigurări sociale și prezintă invalidități care afectează ireversibil capacitatea de muncă, potrivit unui proiect de lege inițiat de trei deputați.

Vezi și: Ce taxe vor plăti românii în 2025? Marcel Boloș: „O adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător”

pensie
pensie

„Un nou proiect de lege depus. În timp ce PSD si PNL se luptă pentru păstrarea pensiilor speciale și a altor beneficii pentru oamenii de partid, azi (luni – n.r.), 8 aprilie 2024, împreună cu alți doi colegi Bogdan Rodeanu – deputat USR Galați și Lazar Ion Marian deputat USR Vâlcea, am depus un proiect de lege pentru acordarea de pensii de invaliditate, proiect ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități.

Esența textului de lege mai jos: La articolul 61, după alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5) cu următorul cuprins: <(5) Prin excepție de la prevederile alin.(1) au dreptul la pensie de invaliditate indiferent dacă au cotizat în sistemul public de pensii, persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, care nu pot fi angajate pe piața muncii din cauza gravităţii consecințelor invalidității,” scrie deputatul Eugen Terente pe Facebook.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult