- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Orașul din România care primește 721 de milioane de euro la buget

16 Jan, 20:00 • Cornel Ghimeșan
Emil Boc a declarat, marți, 16 ianuarie, că municipiul Cluj-Napoca are pentru noul an, cel mai mare buget din istorie! Este vorba despre 721 de milioane de euro.
Orașul din România care primește 721 de milioane de euro la buget

Edilul Emil Boc a declarat, marţi, 16 ianuarie, într-o conferinţă de presă, că municipiul Cluj-Napoca are pentru anul în curs, cel mai mare buget din istorie, cifrat la 721 de milioane de euro.

Citește și București, singura zonă mai scumpă decât Cluj-Napoca! Cât costă închirierea unui apartament în cele mai importante orașe din România?

Emil Boc a declarat că este o creștere de 25% față de anul 2023.

„Din bugetul de 721 de milioane de euro, 43% merg pentru dezvoltare (406 milioane de euro) şi restul pentru funcţionare (314 milioane de euro).

Avem o creştere de 25% faţă de bugetul anului anterior, bazată pe investiţii, cea pe consum e ca un foc de artificii, produce rezultate pe moment, dar când s-au terminat artificiile ne scufundăm în beznă”, a spus primarul Emil Boc.

Ce proiecte se prevăd pentru Cluj

Emil Boc a adăugat că bugetul respectiv reflectă viziunea politică a alianţei PNL-UDMR şi că în anul în curs 24 de proiecte vor începe efectiv, vor intra ”la lopată”, acestea fiind în valoare de 240 de milioane de euro.

Primarul Boc a enumerat centura metropolitană, metroul, care intră în faza de lucru în Floreşti, Spitalul Regional de Urgenţă, conectarea Clujului la autostradă, Hub-ul educaţional din Borhanici, un cămin de bătrâni, pistă de biciclete Calea Turzii – str Observatorului, potrivit Ziare.com.

Citește și Indemnizație acordată începând cu 1 ianuarie 2025. CNPP anunță cine sunt beneficiarii

Alte proiecte vizează aducerea a 18 autobuze electrice noi şi reabilitarea termică a 16 blocuri.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult