- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Pensii 2023. Românii primesc noi vești. Ministrul Muncii anunță ce se întâmplă cu aceste venituri, de la 1 ianuarie

12 Sep, 07:22 • Bumbeneci Diana
Pensii 2023. Românii primesc noi vești. Ministrul Muncii anunță ce se întâmplă cu aceste venituri, de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii a ieșit public cu noi declarații legate de pensii. Marius Budăi a vorbit despre majorarea pensiilor începând cu prima zi a lunii ianuarie 2023, măsură pe care o consideră o necesitate în momentul de față.

Marius Budăi a transmis că există discuții în acest moment în Guvern privind procentul de majorare, dar nu dorește să promită „lucruri de neîndeplinit”. Ministrul Muncii și Protecției Sociale a mai explicat că majorarea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2023 este mai importantă decât alte proiecte aflate în dezbatere în prezent. Cât despre procentul de majorare, ministrul precizează că sunt discuții, dar se dorește să fie una mai mare decât rata inflației.

pensii marius budai
pensii marius budai

O nouă promisiune pentru pensionari

Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, a spus și premierul, că este o necesitate. Vom fi foarte atenți la evoluții și când vom construi bugetul cu siguranță aceste majorări se vor regăsi acolo. Au fost foarte multe discuții privind rata inflației. Majorările vor fi legate și corelate cu rata inflației. Cu toate acestea noi considerăm că majorarea ar trebui să fie mai mare.

Vor fi și decizii pe care de-a lungul anilor ați văzut că le-am luat și le-am implementat imediat. Nu dorim să promitem lucruri de neîndeplinit. Verificăm și remediem problemele ce apar. Toți cei îndreptățiți să primească voucherele de ajutor le vor primi conform calendarului în cele 4 tranșe”, a explicat ministrul la România TV.

Procentul de mărire a pensiilor nu este sigur

De partea cealaltă, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a făcut declarații prin intermediul cărora a transmis că și el și premierul Nicolae Ciucă au luat de mult la cunoștință necesitatea de a majora pensiile, însă nu au înaintat niciun procent în această direcție.

Important e că atât eu, cât şi domnul prim-ministru vedem această necesitate de a fi pensiile majorate. Mai mult, cred că ar trebui, domnule prim-ministru, primul an de mult timp, să începem discuţia şi să intrăm cu legea bugetului în Parlament din luna noiembrie, odată cu a doua rectificare, astfel încât să fie un semnal clar de stabilitate şi predictibilitate şi vom veni, sunt ferm convins, cu toate aceste lucruri”, a conchis Marcel Ciolacu.

În momentul în care a fost întrebat care va fi procentul de majorare, Ciolacu a răspuns tranșant. Acesta dă asigurări că vor exista majorări, însă nu poate vorbi despre cifre la acest moment.

 

Nici eu, nici domnul prim-ministru nu am înaintat niciun procent. (…) Ştiu exact cine. Asta nu înseamnă că nici eu, nici domnul prim-ministru nu cunoaştem foarte bine cine a înaintat. Decizia, totuşi, o să fie atât la domnul prim-ministru, cât şi la mine, cât şi la domnul Kelemen Hunor, copreşedinţii acestei coaliţii”, a completat Ciolacu.

Citește și:

7 zile până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Casa Regală a planificat activitățile din ultima săptămână

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult