- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Preţ carburanţi în creştere, motorina a sărit iar de 7 lei. Mircea Coşea: „Majorarea va afecta toate produsele”

07 Aug, 17:21 • Dobran Viorel
Preţ carburanţi. Mircea Coșea, profesor în economie, a vorbit despre creșterea prețului la carburanți și măsurile fiscale pe care le propune Guvernul.
Preţ carburanţi în creştere, motorina a sărit iar de 7 lei. Mircea Coşea: Majorarea va afecta toate produsele

Preţ carburanţi 2023. Profesorul Mircea Cosea a fost întrebat de ce crește prețul la combustibil, atât motorină cât și benzină, după o perioadă în care a stagnat.

„Era predictibil pentru că pe piața internațională a combustibililor sunt niște mișcări care duceau până  la urmă la o creștere. Este jocul pe care îl face și în politică, acum Arabia Saudită împreună cu Rusia, împreună cu Iranul.

Care sunt prețurile la carburanți.  Șoferii trebuie să plătească mai mult dacă vor să facă plinul

Deci sunt niște perioade în care nu ne putem aștepta la o stabilizare. Piața e foarte fluctuantă. După părerea mea va mai dura o anumită perioadă în care nu vom putea să avem o predicție foarte corectă în legătură cu creșterea prețurilor, dar în mod sigur ea va fi prezentă în viitoarele luni, mai ales că nu asistăm la o stabilizare a piețelor internaționale și nu în contextul în care războiul din Ucraina continuă să fie foarte activ.

În România vom resimți acest lucru în toate prețurile, pentru că la baza tuturor produselor și serviciilor stă combustibilul. Este o problemă care va afecta o ramură importantă a activității economice românești, aceea a transportatorilor, o ramă care aduce profit în PIB-ul nostru.

Pe de altă parte, în campania de toamnă e nevoie de combustibil, și acolo vom cheltui. Nu mai vorbesc de faptul că după concediile pe care le-am făcut toți, volumul de activitate nu va scădea pentru că automobilul a devenit în România o necesitate pentru cei care lucrează în diferite locuri, dar și la nivel privat.

Anunțul momentului pentru pensionarii din România. Ce se va întâmpla cu seniorii care primesc pensii de 20.000 de lei

Nu mă aștept să avem în viitor un ajutor din partea statului, așa cum a fost acum câteva luni cu contribuția aceea pe care o avea, pentru că în momentul e față statul este preocupat cum să consume mai puțin.”, a spus Mircea Coșea.

Profesorul în economie a vorbit și despre reforma pe care o propune Guvernul. „M-aș feri să o numesc reformă. Reforma e un proces care pleacă pe baza unei strategii, care este pregătită în timp, cu o perioadă de tranziție, în baza unui obiectiv pe termen mediu și lung. Deocamdată avem de-a face cu niște declarații politice.

E o politică de austeritate care nu e, după părerea mea, bine gândită pentru că are ca obiectiv strângerea imediată, fără să se gândească la consecințe, a unor sume de bani tocmai de acolo de unde nu ar trebui să ia, adică de la mediul de afaceri, de la mediul economic, acolo unde ar trebui să existe mai mare flexibilitate pentru că el să poată produce și să aibă o contribuție mai importantă la buget.

Preţ carburanţi.
Preţ carburanţi.

Tăierile care se fac, nu știu în ce măsură vor fi până la urmă de bun augur pentru că dezorganizează, într-un moment în care ar trebui să avem o foarte mare atenție la pregătirea celei de-a doua perioade a anului, că suntem în pericol de a crește deficitul.

Ar trebui să existe o mai mare claritate, ar trebui să se meargă acolo unde există cauza acestui deficit bugetar pentru că nu poate fi tratat așa cum face Guvernul astăzi, numai la nivelul bugetului.”, a spus Mircea Coșea

Preț carburanți 7 august 2023: Cât costă luni litrul de benzină și motorină

Descoperă, în lista de mai jos, care sunt stațiile peco unde găsești luni cel mai bun preț la benzină, motorină și GPL din România!

Preț benzină și motorină 7 august 2023

Preț benzină- motorină 7 august. Prețurile la carburanți pentru toate orașele din țară au fost publicate de peco-online.ro, iar șoferii pot verifica lista de mai jos pentru a vedea cât costă un litru de benzină standard, motorină standard, benzină premium și motorină premium, dar și GPL pentru ziua în curs.

Cel mai mic preț pentru benzină și motorină 7 august 2023

Prețurile la carburanți pentru luni, 7 august 2023, au fost afișate și nu au înregistrat modificări mari față de ziua anterioară.

Potrivit datelor furnizate de peco-online.ro, cea mai ieftină benzină din România se vinde marți cu 6.87 lei și se găsește la acest preț în Târgoviște, Dâmbovița la stația RST.

În ceea ce privește prețul la motorină marți, cel mai bun preț pentru acest tip de carburant este de 6.87 lei și o găsiți la acest preț în Clejani, Giurgiu la stația MaximCoLtd.

Cel mai bun preț la GPL este astăzi de 3.27 lei și se vinde la acest preț în București, la stația Lukoil, sectorul 2.

Preţ carburanţi 7 august 2023 – București

Cel mai mic preț benzină

: 6.88 lei

Cel mai mic preț motorină: 6.99 lei

Cel mai pic preț GPL: 3.27 lei

Cel mai bun preț pentru benzina standard din București luni, 7 august 2023, este de 6.88 lei și se vinde cu acest preț la stațiile Petrom din sectorul 5.

Cel mai bun preț pentru motorina standard din București este de 6.99 lei și se vinde la acest preț la stația Lukoil din Sectorul 6.

Cel mai bun preț pentru GPL din București este de 3.27 lei și se vinde la acest preț stația Lukoil, din str. 1 Decembrie 1918, sectorul 3.

Preţ carburanţi 7 august 2023 – Cluj-Napoca

Cel mai mic preț benzină: 6.91

Cel mai mic preț motorină: 7.02

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 7 august 2023 – Timișoara

Cel mai mic preț benzină: 6.89

Cel mai mic preț motorină: 7.02

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preț benzină și motorină luni, 7 august 2023 – Iași

Cel mai mic preț benzină: 6.90

Cel mai mic preț motorină: 7.01

Cel mai pic preț GPL: 3.31

Preţ carburanţi 7 august 2023 – Constanța

Cel mai mic preț benzină: 6.91

Cel mai mic preț motorină: 6.99

Cel mai pic preț GPL: 3.29

Pentru mai multe informații referitoare la preț benzină și motorină luni, 7 august 2023, consultați peco-online.ro.

Preţ carburanţi. De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

Așadar, atunci când cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România, iar când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.