- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Care sunt prețurile la carburanți astăzi, 5 august. Șoferii trebuie să plătească mai mult dacă vor să facă plinul

05 Aug, 12:18 • Lupu Alexandra
Preț carburanți 5 august. Șoferii se lovesc de o nouă scumpire la pompă.
Care sunt prețurile la carburanți astăzi, 5 august. Șoferii trebuie să plătească mai mult dacă vor să facă plinul

Vești proaste pentru șoferi. Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru carburanți, informează economedia.ro.

Preț carburanți 5 august

Petrom a scumpit sâmbătă, 5 august, motorina standard cu 5 bani pe litru. Un litru de motorină a trecut de 7 lei la stațiile din Capitală. În același timp, prețul benzinei standard a rămas neschimbat.

Ultimele modificări de prețuri au avut loc miercuri, 3 august, atunci când motorina standard s-a scumpit cu 5 bani pe litru, iar prețul benzinei standard a rămas neschimbat. Anterior, pe data de 1 august, benzina s-a scumpit cu 8 bani față de luni, 31 iulie, iar motorina cu 3 bani.

Vezi și: Lanțul de magazine care nu respectă decizia Guvernului de reducere a prețurilor la alimente

La stația  Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, românii trebuie să scoată din buzunare 6,93 lei pe litru pentru benzina standard și  7,02 lei/litru pentru motorina standard. Potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de motorină standard costă acum între 7.00 și 7.03 lei.

La fel de bine, benzina standard are prețuri cuprinse între 6.88 și 6.94 lei. Scumpirile la carburanți la Petrom au început de marțea trecută, după o lună de prețuri stabile. La acel moment, tarifele au urcat cu câte 5 bani pe litru. Miercuri la prânz, prețurile au mai urcat cu 3 bani pe litru.

Vineri dimineață, românii au avut un șoc la pompă: benzina și motorina standard de la Petrom s-a scumpit din nou, cu încă 5 bani pe litru. Luni, benzina s-a scumpit cu 5 bani, iar motorina cu 10.

Carburanți
Carburanți

Marți, românii au plătit mai mult pentru benzină: s-a scumpit cu 8 bani față de luni, 31 iulie, iar motorina cu 3 bani. Miercuri, motorina s-a scumpit cu 5 bani, iar benzina a rămas stabilă. Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,7%. Acest lucru înseamnă că un plin costă astăzi cu 12.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. Dacă vorbim despre motorină, se pare că prețul mediu al unui litru a crescut cu 4.6%, ceea ce înseamnă că un plin valorează astăzi cu 15.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 zile.

România se află pe locul al treilea în UE în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, statul român ocupă poziția a treia, după Bulgaria și Malta. România se clasează pe locul 9 la benzină fără taxe, în comparație cu celelalte țări din UE, după Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Slovenia. Motorina fără taxe comercializată de România este pe locul al 10-lea în topul celor mai mici tarife, după Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia.

Te-ar putea interesa și: Țara în care cetățenii sunt sufocați de scumpiri. Prețurile sunt mai mari cu 50%, iar inflația nu se oprește din creștere