Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,13 dolari, sau cu2,7%, la 81,34 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a câştigat 2 dolari, sau 2,7%, până la 75,86 dolari pe baril.

Contractul de referinţă Brent a depăşit 80 de dolari pe baril pentru prima dată de la 1 februarie, în timp ce a consemnat a patra sesiune consecutivă de creşteri.

Citește și: Carburanții se scumpesc pentru a doua zi la rând. Preț benzină și motorină la OMV Petrom 9 februarie

 

Preţul petrolului a crescut joi cu peste 2% ca urmare a temerilor legate de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu

Prețul petrolului a început să crească îngrijorător după ce premierul Benjamin Netanyahu a respins o propunere de a pune capăt războiului din enclava palestiniană și forţele israeliene au bombardat oraşul de la graniţa de sud Rafah.

”Piaţa îşi ţine respiraţia în legătură cu ceea ce ar putea fi următoarea consecinţă potenţială”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC.

Citește și: Facturi mai mici la gaze şi curent. Cine sunt românii norocoşi care vor plăti mai puţin

Atacurile asupra transporturilor maritime ale rebelilor Houthi susţinuţi de Iran au continuat să perturbe comerţul mondial cu petrol, a adăugat el.

O delegaţie Hamas a sosit joi la Cairo pentru discuţii de încetare a focului cu mediatorii Egipt şi Qatar.