- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Facturi mai mici la gaze şi curent. Cine sunt românii norocoşi care vor plăti mai puţin

07 Feb, 09:42 • Cornel Ghimeșan
Într-o veste binevenită pentru un segment al populației, o parte dintre consumatorii români se vor bucura de facturi mai mici la energie electrică și gaze în viitorul apropiat. Dar cine sunt acești norocoși și care este secretul în spatele economiilor?
Facturi mai mici la gaze şi curent. Cine sunt românii norocoşi care vor plăti mai puţin

Facturi mai mici la gaze şi curent. Pentru a beneficia de aceste prețuri reduse, consumatorii trebuie să încheie un contract nou cu furnizorii de energie, astfel că vor primi oferte care adesea sunt sub plafonul impus de Guvern. În prezent, plafonul pentru gaze este de 0,31 RON/kWh, dar deja există oferte mai mici decât această limită pe comparatorul ANRE. În ceea ce privește energia electrică, situația este puțin diferită, dar prețurile sunt considerate acceptabile în general, transmite Observator.

Majoritatea ofertelor, 19 la număr, oferă un tarif egal cu cel plafonat, adică 0,68 RON/kWh. Cu toate acestea, aceste reduceri se aplică doar pentru clienții cu un consum sub 100 de kWh într-un an. Pentru cei care consumă între 100 și 255 kWh, plafonul va fi de 0,80 RON/kWh, cu excepția unui furnizor care oferă 0,77 RON/kWh. Pentru consumatorii care depășesc 255 kWh, tariful este de 1,16 RON/kWh, sub plafonul de 1,30 RON. De regulă, contractele sunt încheiate pe o perioadă de un an, astfel încât consumatorii au siguranța că nu vor primi surprize neplăcute în anii următori, când aceste scheme de plafonare ar putea expira.

Citeşte şi: Cine sunt pensionarii care primesc mai mulţi bani în funcţie de anul naşterii. O categorie de vârstnici va fi favorizată la recalculare

Cu toate acestea, consumatorii trebuie să fie atenți în alegerea furnizorului de energie electrică, deoarece mulți dintre marii jucători de pe piață întâmpină dificultăți în livrarea facturilor la timp. Printre motive se numără probleme tehnice sau volumul mare de clienți. De exemplu, Electrica Furnizare a anunțat că nu va emite facturile până pe 15 februarie.

Citeşte şi: VIDEO cu peste 50.000 de vizualizări. Un italian a rămas surprins de oferta dintr-un supermarket din Bucureşti: „N-am mai văzut niciodată aşa ceva. E impresionant!”

În cazul în care facturile întârzie și vin în bloc, consumatorii au dreptul legal să le plătească în rate. Cu toate acestea, este important să fie la curent cu situația și să urmărească informațiile furnizate de companiile de utilități pentru a evita neplăcerile financiare. Chiar și companiile mari de pe piață au avut probleme în gestionarea facturilor, iar unele au fost amendate de către autoritățile de reglementare pentru întârzierile în emiterea acestora. Este esențial ca furnizorii să își rezolve problemele tehnice pentru a asigura o experiență mai bună pentru consumatori și pentru a evita sancțiunile legale.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult