- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protestatarii, aliații lui Marius Budăi. Acesta vrea mărirea salariilor. „Am spus dintotdeauna că au dreptate”

10 Feb, 22:34 • Polojan Tudor
Ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că sindicaliștii din sănătate și învățământ sunt partenerii acestuia pentru o nouă lege a salarizării. Angajații au protestat zilele trecute în fața Guvernului.
Protestatarii, aliații lui Marius Budăi. Acesta vrea mărirea salariilor. „Am spus dintotdeauna că au dreptate

Nivelul scăzut al salariilor duce la proteste. Ministrul muncii vrea să schimbe acest lucru și le dă dreptate sindicaliștilor care au ieșit în stradă să își strige nemulțumirile, scrie capital.ro.

Marius Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a participat în data de 10 februarie 2023 la redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei de la Racovăț-Diakivti. Punctul de trecere al frontierei leagă România de Ucraina.

Mai citește și: Contractele de energie nu vor mai fi prelungite. Românii vor rămâne pe întuneric. Ce se întâmplă cu populația

Marius Budăi susține sindicaliștii din sănătate și învățământ/ sursa foto: adevărul.ro
Marius Budăi susține sindicaliștii din sănătate și învățământ/ sursa foto: adevărul.ro

Marius Budăi, de partea sindicaliștilor

Ministrul a declarat că angajații din cele două sectoare, sănătate și învățământ, au tot dreptul să protesteze. Acesta îi consideră parteneri ai ministerului când se va discuta despre viitorul proiect de lege al salarizării în sistemul bugetar.

„Am spus dintotdeauna că au dreptate. După o perioadă de doi ani de zile, şi anume mă refer la anii 2020- 2021, când Legea salarizării a fost pusă între paranteze, plastic vorbind, şi nu s-a aplicat în continuare ceea ce trebuia să se aplice, s-au creat mult mai multe inechităţi în sistemul public de salarizare. Iată că suntem acum în această perioadă când trebuie să reparăm ceea ce nu s-a făcut doi ani de zile.”, a spus Budăi

Marius Budăi i-a primit pe sindicaliști la sediul Partidului Social Democrat de pe Bulevardul Kiseleff unde le-a garantat clar faptul că ei vor fi aliații lui în construcția viitoarei legi a salarizării. Ministrul a mai specificat și faptul că dacă în momentul în care s-a scris PNRR nu s-a luat în calcul o discuţie transparentă cu partidele din opoziţie, pentru că este un program naţional și nu al unui partid, el nu va mai repet aceeaşi greşeală şi îi va lua drept parteneri în ceea ce înseamnă construcţia Legii salarizării, dar şi a Legii pensiilor.

Budăi mai spune că este nevoie de doi pași pentru a elimina inechitățile din sistem. În primul rând actul normativ iar, ulterior, impactul bugetar.

Te-ar mai putea interesa și: Cum vor fi tratate sumele câștigate din NFT-uri. Broșura ANAF, publicată. Acestea sunt impozabile

 

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult