- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Crypto

Cum vor fi tratate sumele câștigate din NFT-uri. Broșura ANAF, publicată. Acestea sunt impozabile

10 Feb, 20:22 • Polojan Tudor
ANAF a lansat o broșură prin care se arată cum vor fi impozitate veniturile din NFT-uri.Sunt vizate persoanele fizice.
Cum vor fi tratate sumele câștigate din NFT-uri. Broșura ANAF, publicată. Acestea sunt impozabile

Dacă ai realizat venituri cu ajutorul NFT-urilor (nonfungible token), trebuie să știi că acestea vor fi impozitate. Ca să fie mai ușor pentru cei cu astfel de venituri, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat o broșură, scrie zf.ro.

Pe site-ul ANAF puteți găsi “ Broşura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacţionarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc nonfungible token)”. Aceasta conține clarificări legate de tratamentul fiscal al veniturilor realizate de către persoanele fizice care se ocupă cu vânzarea NFT-urilor.

Te mai poate interesa și: Țara care trebuie să dea despăgubiri către Gazprom pentru ca nu a plătit gazul în ruble. Cum s-a ajuns aici. „Ei vor ca noi să plătim pentru ceva ce ei cred că le datorăm”

Veniturile din NFT sunt impozabile/ sursa foto: businessinsider.com
Veniturile din NFT sunt impozabile/ sursa foto: businessinsider.com

NFT-urile sunt impozabile

Trebuie să știți că sumele câștigate din vânzarea /tranzacționarea jetoanelor nefungibile (NFT sau, în engleză, non-fungible token) sunt câștiguri impozabile.

Câștigurile la care se face referire și care sunt impozabile sunt atât veniturile în numerar cât și cele în natură. Veniturile în numerar presupun o remunerație financiară, iar cele în natură sunt reprezentate de produse, servicii , călătorii, ș.a.m.d.

Se recomandă, de către ANAF, consultarea următoarelor surse. Acestea au scopul de a vă oferi informații suplimentare:

  • În portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – www.anaf.ro
  • Telefonic, la numărul de contact 031.403.91.60
  • La structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale

Un jeton nefungibil (NFT, după termenul englezesc non-fungible token) este o unitate de date unică dintr-un registru contabil informatic denumit blockchain. Jetoanelor nefungibile le corespund fişiere de diverse formate, în funcție de natura procesului de creație: fotografii, înregistrări audio, videoclipuri etc.

Deşi fişierele în sine pot fi copiate, jetoanele infungibile care le sunt asociate sunt consemnate şi monitorizate în permanență în registrele blockchain din care fac parte, oferindu-le cumpărătorilor dovada dreptului de proprietate. Registrele folosite la scară largă, precum Ethereum, Bitcoin Cash, Flux etc., au fiecare câte un ansamblu de standarde ce reglementează utilizarea NFT.

Mai citește și: Românii dau bani grei pentru a sărbători Ziua Îndrăgostiților. Un cuplu și-a achiziționat o vacanță de 45.000 de euro

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult