- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Record de comenzi online pentru alimente. Românii cheltuie între 750 și 1000 de lei pentru masa de Paște

06 Apr, 16:04 • Claudia Simion
Freshful by eMAG estimează un record de comenzi la produsele alimentare în preajma sărbătorilor de Paște. Tocmai de aceea e pregătit pentru peste 4.000 de livrări pe zi, cifră care depășește cu 25% volumele de Crăciun.
Record de comenzi online pentru alimente. Românii cheltuie între 750 și 1000 de lei pentru masa de Paște

Bugetul alocat pentru masa de Paște a clienților Freshful by eMAG pornește de la 750 de lei și poate depăși în medie 1.000 de lei. Produsele tradiționale apreciate de români, cum ar fi ouăle fata vopsite, drobul de miel, cozonacul sau pasca, nu lipsesc nici în acest an din coșul de cumpărături.

Românii au început deja să dea o mulțime de comenzi, cu două săptămâni înainte de Paștele ortodox. Numărul vizitelor pe Freshful și în aplicație e cu 30% mai mare decât în săptămânile precedente. Printre cele mai cumpărate produse tradiționale se numără alimentele cu vânzări de trei ori mai mari în perioada aceasta. Tot aici intră și dulciurile, carnea proaspătă, lactatele, vinurile, brânzeturile, cozonacii, candele pentru slujba de Înviere sau produse pentru curățenie.

Citește și eMAG amendat pentru un SMS. Greșeala companiei care i-a adus sancțiuni de la ANSPDCP

„Cei mai mulți dintre clienții noștri încep să se pregătească de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște, adăugând treptat în coș produsele lor preferate. Anul acesta am pregătit pentru ei, din timp, mai multe produse tradiționale și alimente proaspete de la producători locali. Iar dacă, în graba cumpărăturilor, au uitat să comande ceva, clienții Freshful pot adăuga produse în comanda deja plasată și pot primi toate produsele în același timp, fără să plătească în plus. În plus, am extins programul de livrări în perioada sărbătorilor”, a declarat Andrei Popescu, General Manger Freshful by eMAG.

Freshful a pregătit pentru masa de Paște și produse deja gătite. Ouăle deja vopsite, produsele real-meal sau drobul sunt câteva dintre produsele pregătite pentru perioada următoare. În acest an, comparativ cu anul trecut, clienții se axează mai mult pe produse din categoria verdețurilor, salata, mărar, pătrunjel, spanac, urzici, produse românești, leuștean.

Citește și Black Friday 2022: eMAG a vândut de un milion de euro pe minut în primele 30 de minute ale campaniei

Cei care au abonament Genius pot beneficia de livrare gratuită în perioada Paștelui pentru comenzile de peste 189 de lei.

Începând din martie 2023, Freshful livrează și în Ploiești, pe lângă București și Ilfov. Freshful are și un program de livrări extins în această perioadă pentru a reuși să ajungă la toți clienții:

  • Săptămâna 10-14 aprilie, în intervalul orar 8:00 – 23:59
  • Sâmbătă, 15 aprilie, în intervalul orar 8:00 – 18:00
  • Luni, 17 aprilie, a doua zi de Paște, în intervalul orar 11:00 – 23:00.