- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Regele asfaltului” a fost detronat! Înfrângere usturătoare pentru Dorinel Umbrărescu, un nou lider în clasamentul constructorilor de autostrăzi

01 Aug, 19:37 • Cornel Ghimeșan
Dorinel Umbrărescu, poreclit și "Regele asfaltului", și-a pierdut prima poziție în topul constructorilor pentru luna iunie, fiind devansat de grecii de la Aktor. În top trei companii intră Aktor, UMB și Alarko.
Regele asfaltului a fost detronat! Înfrângere usturătoare pentru Dorinel Umbrărescu, un nou lider în clasamentul constructorilor de autostrăzi

„Regele asfaltului” a fost detronat! Constructorul grec Aktor a avut în iunie cel mai mare progres de pe șantierele de autostrăzi din România, mai exact, un avans de 8,1 puncte procentuale pe lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), unde stadiul lucrărilor a depășit pragul de 50%. Pe poziția a doua urmează la mică distanță grupul UMB, cu un prim progres de 8% raportat pe lotul 4 din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord). Tot pe Autostrada Bucureștiului (A0), turcii de la Alsim Alarko au avut un avans de 7,12 puncte procentuale pe lotul 1 Glina – Vidra în circa două luni. Stadiul lucrărilor pe acest lot, ce ar trebui inaugurat în 2023, se apropie de 70%, scrie ECONIMICA.NET.

„Regele asfaltului” a fost detronat! Înfrângere usturătoare pentru Dorinel Umbrărescu

Clasamentul continuă cu Strabag, care a raportat un progres de 7 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3). Și pe acest lot urmează să fie deschisă circulația până la finele anului, conform promisiunilor constructorului. Același constructor a avut un avans de 6 puncte procentuale pe legătura Centura Oradea – A3, unde stadiul lucrărilor a ajuns la 62%. Pe Autostrada Moldovei A7, UMB a progresat cu 6 puncte procentuale pe lotul Buzău – Vadu Pașii și a avut a avut un prim avans de 5 puncte procentuale pe lotul Focșani – Domnești Târg al tronsonului Focșani – Bacău. Cu 5 puncte procentuale a avansat și asocierea Pizzarotti – Retter pe lotul 1 Dumbrava – Mizil.

Citeşte şi: Românii reușesc să pună tot mai mulți bani la saltea! Economisesc cu până la 50% din venitul lunar

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „Regele asfaltului”, au depășit pragul de un miliard de euro cifră de afaceri. Contractele cu CNAIR ale constructorului român se apropie de 5 miliarde de euro. Cele trei mari firme deținute de antreprenorul Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB, SA&PE Construct și Tehnostrade, au cumulat anul trecut afaceri de 5,43 miliarde lei (1,1 miliarde de euro), în creștere cu circa 50% față de afacerile cumulate în anul precedent, arată datele analizate de Economedia.

Citeşte şi: Control la băncile din România! Ce urmăresc inspectorii ANPC. „Reprezintă o prea mare povară pentru mulți dintre consumatori”

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept „regele asfaltului”, au depășit pragul de un miliard de euro cifră de afaceri în anul 2022, în timp ce profitul s-a ridicat la aproape 300 de milioane de lei, într-un an în care constructorul moldovean a fost desemnat câștigător pe 9 din cele 13 loturi ale Autostrăzii Moldova (plus un al zecelea lot câștigat în 2023), dar și pentru secțiunea-lipsă Margina – Holdea din Autostrada Lugoj – Deva (A1). Contractele pe care constructorul le are în derulare cu Compania de Drumuri se ridică la circa 24 miliarde de lei, deci aproape 5 miliarde de euro, Companiile lui Dorinel Umbrărescu au în execuție în prezent circa 430 de kilometri de autostradă și drum expres.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult