- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori: ”Salariile se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022″

24 May, 20:53 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri că a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aducerea salariilor la nivelul din grila aferentă anului 2022.
Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori: ”Salariile se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022

Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori. Declarația ministrului a venit la scurt timp după discuțiile cu sindicaliştii din Educaţie, aflați în grevă generală.

Citește și S-A DECIS! Crește vârsta de pensionare. Marius Budăi: „Toţi românii se vor pensiona la 65 de ani, treptat. Pensiile speciale nu vor scădea”

Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori

Ministrul Muncii a subliniat că reprezentanții Guvernului sunt deschiși la dialog și că vor acorda în cele din urmă, Educației statut prioritar.

„Ca urmare a discuțiilor purtate cu sindicatele din Educație, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a pregătit un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

Miercuri după-amiază, cinci miniştri din cabinetul condus de Nicolae Ciucă, printre care şi Marius Budăi, au ajuns, la întâlnirea cu sindicaliştii din Educaţie, la sediul FSLI, pentru o nouă rundă de negocieri care poate pune capăt grevei generale a profesorilor.

Calendarul legii salarizării este gata! Marius Budăi anunță vestea zilei pentru profesorii aflați în grevă

Liderii coaliției au stabilit că până pe 15 iulie 2023 să fie gata analiza cu Banca Mondială și proiectul de lege, iar în perioada 15 iulie-31 august să aibă loc dezbateri cu toate sindicatele din Educație, ulterior urmând depunerea proiectului în Parlament, șa 1 septembrie.
El a precizat că acest „calendar a fost mult restrâns, exact pentru a arăta deschidere că sunt determinați să rezolve problemele”.

Ministrul a spus într-o conferință de presă la Palatul Victoria că pe legea salarizării s-a decis ieri de liderii coaliției un calendar, în urma negocierilor cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

„Legea salarizării este aferentă cererii de plată numărul 4. Însă, noi nu suntem nici cu cererea doi încheiată, urmează cererea 3 şi apoi cererea 4, însă liderii coaliţiei au hotărât aşa: Până la 15 iulie 2023 să fie gata analiza cu Banca Mondială şi proiectul să fie gata, în perioada 15 iulie – 31 august dezbateri cu toate sindicatele, nu la secretat, cum a fost scris PNRR, după care depunere în Parlament, la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară”, a spus ministrul Marius Budăi.

Citește și Marius Budăi a convins Comisia Europeană să renunțe la procentul de 9,4% din PIB pentru pensii: ”Am vorbit cu subiect și predicat”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult