- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii sunt luați în vizor de ANAF! Vor avea loc verificări severe. Proiectul de ordin este în dezbatere

03 Feb, 15:55 • Stefan Simion
Încă un motiv de îngrijorare a apărut pentru români. Aceștia vor fi luați în vizor de către ANAF. Inclusiv soțiile, soții și rudele acestora vor intra în supravegherea inspectorilor!
Românii sunt luați în vizor de ANAF! Vor avea loc verificări severe. Proiectul de ordin este în dezbatere

Un nou proiect de ordin este dezbătut la ANAF în aceste momente. Agenția vrea să ia în vizor persoanele care au o avere care depășește suma de 25 milioane de euro, citează Digi24.ro. Informația este de interes inclusiv pentru soțiile, soții și rudele românilor care dețin o astfel de moștenire, pentru că vor intra automat în supravegherea inspectorilor ANAF!

ANAF ia măsuri severe

ANAF a aranjat o nouă lovitură pentru românii care se bucură de o moștenire fabuloasă. Inspectorii vor avea în vedere bogații din România, dar la fel de bine, vor urmări cu atenție acțiunile desfășurate de soți, soții și rudele acestora.

Averile impresionante ale românilor nu mai sunt un secret. Datele arată că 300 de persoane au averi care depășesc suma fabuloasă menționată anterior. Proiectul de ordin le permite inspectorilor să verifice dacă acestea respectă normele fiscale. În aceeași măsură, reprezentanții ANAF vor verifica dacă dările către stat sunt achitate corect. Acest proiect de ordin este pus în dezbatere în momentul actual.

Citește și: ANAF face lista bogaților din România pentru a se asigura că își vor taxele. Ce înseamnă avere mare în cazul persoanelor fizice

ANAF
ANAF

Fiscul va estima averile românilor

Acest proiect de ordin a evidențiat felul în care Fiscul va reuși să estimeze averile mari ale românilor. Adunarea valorii bunurilor, activelor financiare, imobilelor și mobilelor reprezintă principala cale de determinare a cantității pe care persoana în cauză o deține. Inspectorii menționează că se vor lua în considerare bunurile atât din țară, cât și cele din străinătate.

Soții, soțiile și rudele până în gradul al doilea vor fi, de asemenea, sub supravegherea Fiscului. Numele acestora trebuie să apară în baza de date a ANAF-ului, mai exact, în acea listă care este actualizată odată la 3 ani. Pe lângă actualizarea care are loc odată la 3 ani, mai există o verificare care se desfășoară odată la 6 ani, având în vedere eliminarea persoanelor care nu mai îndeplinesc criteriile.

Cum scapă românii de pericolul anunțat de ANAF

Respectarea normelor fiscale și achitarea corectă a dărilor către stat sunt principalele soluții pe care românii bogați le au la dispoziție. Aceste două condiții sunt importante pentru persoanele care vor să iasă din „supraveghere”.

Vezi și: Declarația unică 2023. Cine și când trebuie să depună Formularul 212 la ANAF anul acesta

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult