- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

S-a ajuns și la asta! Două companii au primit aprobarea pentru a comercializa carne creată în laborator

22 Jun, 22:01 • Stefan Simion
Două companii din Statele Unite ale Americii au primit aprobarea pentru a comercializa carne produsă din celule, în laborator. Autorizația a fost dată din partea Departamentului american pentru Agricultură. Cele două companii sunt Upside Foods și Good Meat.
S-a ajuns și la asta! Două companii au primit aprobarea pentru a comercializa carne creată în laborator

Produsele din carne creată în laborator vor putea fi comercializate de două companii americane, Upside Foods și Good Meat. Cele două au primit aprobarea din partea Departamentului american pentru Agricultură. Comercializarea cărnii produse în laborator a devenit posibilă, însă, după ce, în prealabil, a fost obținută și aprobarea din partea Administrației americane pentru Alimente și Medicamente.

”Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere”, a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods, conform Reuters.

Citește și Greenpeace deja protestează la adresa proiectului Neptun Deep, în aceeaşi zi în care a fost anunţat: …

Ce este, de fapt,  carnea produsă în laborator

Carnea produsă în laborator  este, de fapt, un produs derivat obținut ca urmare a prelevării de celule de la animale.  După ce aceste celule sunt prelevate, ele sunt amplasate în recipiente de oțel, în care sunt, practic, cultivate, după un proces asemănător cu acela al transplantului de țesut.

Upside Foods și Good Meat sunt singurele companii care au reușit să treacă de ambele teste, atât cele de la Departamentul de Agricultură, dar și de la Administrația americană pentru Alimente și Medicamente.

Citește și Telefoane și electronice de la amanet, la jumătate de preț, prin sistem buy back. O afacere care prinde …

Odată cu acordarea autorizației prin care cele două companii vor avea dreptul să comercializeze produse din carne creată în laborator, SUA a devenit a doua țară din lume care permite folosirea la scară largă a unor astfel de produse. Prima țară în care s-a aprobat comercializarea de produse din carne creată în laborator a fost Singapore.

 

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult