Știri externe

Salariile americanilor vor ajunge chiar și la 20 de dolari pe oră. Cine este angajatorul care oferă astfel de remunerații. Atenție, este vorba despre salariul minim

25 Jan, 18:12 • Polojan Tudor
Unul dintre cei mai mari angajatori din SUA mărește salariile angajaților cu până la 20 de dolari pe oră. Astfel, salariul minim pe economie ajunge să fie cu 17% mai mare decât acum.
Salariile americanilor vor ajunge chiar și la 20 de dolari pe oră. Cine este angajatorul care oferă astfel de remunerații. Atenție, este vorba despre salariul minim

Walmart, gigantul american, poate cel mai mare angajator din Statele Unite ale Americii, a declarat marți că va majora salariul minim al angajaților din magazine care aranjază produsele pe raft sau ajută clienții, la 14 dolari pe oră. Și ceilalți angajați care fac diferite activități, unele poate mai grele, vor primi o mărire de până la 19 dolari/ oră. În acest moment, angajații primesc pentru munca depusă între 12 și 18 USD pe oră, scrie zf.ro, potrivit Anne Hatfield – purtător de cuvânt al Walmart.

CEO-ul companiei Walmart U.S., John Furner, a declarat marți că odată cu mărirea salariului minim, cel mediu va crește și el la aproximativ 17,50 dolari/oră. Remunerația medie va fi, în acest caz, cu 0,50 dolari mai mare.

Peste 340.000 de angajați ai magazinului vor beneficia de această majorare a salariile, a mai spus purtătorul de cuvânt. Numărul reprezintă aproximativ 21% din cei 1,6 milioane de angajați ai Walmart.

Te-ar mai putea interesa și: Bani de la Uniunea Europeană pentru 70.000 de români! Cine va primi câte 750 de lei de la Guvern, fără să trebuiască să îi dea înapoi

Salariile cresc în SUA/ sursa foto: bif.rs
Salariile cresc în SUA/ sursa foto: bif.rs

Salarii mai mari datorită vânzărilor scăzute

Walmart U.S. crește salariile angajaților într-un moment destul de fragil în economia Americii. Vânzările tind să scadă din ce în ce mai mult, iar companiile precum Macy’s sau Lululemon avertizează investitorii că anul 2023 va fi un an mai dificil. Se prevede o recesiune din cauza procentului inflației foarte ridicat și persistent dar și din cauza schimbărilor obiceiurilor de consum.

Pe partea cealaltă, companiile tehnologice mari precum Google, Goldman Sachs sau Amazon, au concediat mii de angajați. S-a evitat, până în momentul de față, concedierea angajaților deoarece angajatorii se confruntă cu o piață a muncii destul de dură în ultima perioadă.

În prezent, un angajat american care este plătit cu salariul minim pe economie, primește 7,25 de dolari pe ora lucrată, aproximativ 15.080 de dolari pentru un an lucrat cu normă întreagă, scrie zile-libere.com.  Peste 45 de localități din Statele Unite ale Americii au adoptat salarii minime cu mult peste cele impuse de stat, pentru a ajuta angajații să ducă un nivel de trai decent și fără lipsuri.

Mai citește și: Germania, lecție de independență energetică. Locuitorii dintr-un sat au pus mână de la mână și au construit o turbină care produce sute de mii de euro anual