- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la Uniunea Europeană pentru 70.000 de români! Cine va primi câte 750 de lei de la Guvern, fără să trebuiască să îi dea înapoi

25 Jan, 16:00 • Stefan Simion
Uniunea Europeană acordă bani pentru 70.000 de români. Iată cine se încadrează la noul sprijin financiar!
Bani de la Uniunea Europeană pentru 70.000 de români! Cine va primi câte 750 de lei de la Guvern, fără să trebuiască să îi dea înapoi

Guvernul a anunțat că are în plan să creeze un pachet de sprijin, în valoare de 200 de milioane de euro, pentru aproximativ 70.000 de tineri. Ministrul Investițiilor Europene a declarat în exclusivitate pentru Observator că studenții sunt primii care vor beneficia de suma de 750 de lei pentru haine şi rechizite, vor participa la stagii de practică plătite și vor putea face cursuri de atreprenoriat ca să îşi deschidă afaceri pe bani europeni.

Vin bani pentru români de la U.E.

O altă veste bună este că azi a început tipărirea celor 2,8 milioane de carduri de energie. Tot azi a devenit operațional și call center-ul unde oamenii pot suna pentru a cere informații cu privire la ajutorul de 1.400 de lei pentru plata facturilor.

„Cardurile de energie vor fi distribuite prin intermediul poștașilor, în perioada 1-15 februarie. Prima tranșă de 700 de lei pentru plata facturilor va ajunge la oameni pe data de 20 februarie. Oamenii pot suna la nămărul 0319966, pentru a afla mai multe detalii cu privire la acest ajutor pentru plata facturilor. 25 de angajați ai Poștei Române vor răspunde la aceste apeluri.

Oamenii pot merge la orice oficiu poștal cu actul de identitate, cardul de energie, dar și factura curentă sau certificatul de validare a datoriilor, pentru a-și achita facturile. Acest lucru se poate face și la domiciliu, în momentul în care poștașul vine acasă”, anunță Observator.

Poșta Română a achiziționat cititoarele optice

Pentru ca programul să poată deveni operaționalizabil, Poșta Română a achiziționat peste 7200 de cititoare optice astfel încât, în momentul în care poștașul ajunge la locuința respectivă, facturile să poată fi plătite. În acest context, Marcel Boloș a explicat că se ia această decizie pentru a fi eligibile pentru acest program și persoanele care au un venit maxim per membru de familie de 3000 de lei și nu 2000 de lei, așa cum este în prezent.

În acest sens, în a doua lună a anului, ar putea beneficia de acest ajutor de 700 de lei pentru plata facturilor încă un milion de oameni. Mai mult, aproximativ 50.000 de studenți care au parte de bursă socială vor primi vouchere în valoare de 750 de lei. Sumele de bani de la Uniunea Europeană vor putea fi utilizate pentru a cumpăra rechizite, cărți dispozitive electronice sau haine.

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, bugetul pentru această măsură este de 15 milioane de euro. Au fost identificate 527 de persoane care erau beneficiare ale cardului de energie, dar care înregistrează venituri pe loc de consum de peste 10.000 de euro.

Ai mai putea citi: Vin bani de la U.E. pentru români! La cine vor ajunge ajutoarele financiare

Bani români
Bani români

Acum e perioada în care noi culegem aceste informaţii, declaraţia pe propria răspundere, pentru că nu doar informaţiile de acolo din declaraţie sunt suficiente, urmează interogarea bazei de date la ANAF şi clarificarea situaţiei veniturilor. Până în 15 februarie, când noi virăm banii la Poşta Română, trebuie să avem clarificate aceste lucruri din perspectiva veniturilor pe care le realizează şi a gospodăriilor.

Noi finanţăm locul de consum şi consumul energetic la acest loc de consum şi din acest punct de vedere facem această analiză pentru că ar fi nefiresc ca acest ajutor de încălzire să meargă spre acele gospodării care, iată, din interogarea bazelor de date de la ANAF, 527 de beneficiari sunt în venituri medii nete pe persoană, pe loc de consum peste 10.000 de euro. Deci ar fi nefiresc. 527 de cazuri avem care au această situaţie financiară bună, peste 10.000 de euro venit mediu pe persoană pe loc de consum. Deci ceea ce face nefiresc ca ajutorul de încălzire să fie acordat. Realizează venituri din alte surse care au fost identificate la ANAF”, a mai afirmat Boloş.

Te mai poate interesa: Se vinde o bancă din România! Ce se va întâmpla cu sutele de mii de clienți

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult