- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salariu de 4.000 lei pe lună în România fără facultate. Trebuie să ai măcar 12 clase şi cazierul curat

26 Jan, 10:24 • Cornel Ghimeșan
Anul acesta, la nivel național sunt libere mii de locuri de muncă. Companiile sunt în căutare de angajați, iar unele anunță salarii avantajoase. Cerințele minime sunt 12 clase, atfel că studiile superioare nu sunt obligatorii, anunţă Agenția Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).
Salariu de 4.000 lei pe lună în România fără facultate. Trebuie să ai măcar 12 clase şi cazierul curat

Salariu de 4.000 lei pe lună în România. Din cele 34.000 de locuri de muncă vacante în acest moment, 1.800 sunt destinate absolvenților de studii superioare, iar aproximativ 5.500 persoanelor cu studii liceale sau postliceale. Numărul firmelor din România care își cauta colaboratori cu salarii competitive sunt în creştere!

Citeşte şi: DOCUMENT. Românii nu mai au voie să dețină mai mulți porci. Guvernul anunță câte animale mai pot fi ținute într-o curte

Astfel, o companie din Cluj-Napoca angajează gestionar depozit congelate, iar cei care își doresc să ocupe acest post trebuie să aibă 12 clase și un cazier curat. De asemenea, se cere și o experiență minimă de şase luni ca gestionar. Programul de lucru este în trei schimburi. Pentru această poziție se oferă un venit net lunar de 3.400 lei, la care se adaugă 600 lei tichete de masă, în total 4.000 de lei. Contractul este pe o perioadă nedeterminată, iar transportul este asigurat.

Cele mai bine plătite joburi

În 2023, cei mai bine plătiți sunt IT-iștii, specialiștii în marketing digital, experții axați pe vânzări, angajații în sectorul turistic, în transporturi sau în logistică. Un  IT-ist primește în medie 6.000 de lei net pe lună, iar un specialist în marketing digital,  în medie, 3.500 de lei net pe lună. De asemenea, specialiștii în vânzări obțin în medie 3.100 de lei net pe lună, iar angajații din industria ospitalității,  3.200 de lei net pe lună. Angajații din transporturi obțin 3.500 de lei net în medie pe lună, iar angajații din logistică, 3.300 de lei net pe lună.

Citeşte şi: Bani de la Uniunea Europeană pentru 70.000 de români! Cine va primi câte 750 de lei de la Guvern, fără să trebuiască să îi dea înapoi

„Joburile din IT sunt cel mai bine plătite și vor rămâne în top. Cel mai bine plătite sunt pozițiile de senior care cer atât cunoștințe tehnice dar și abilități de coordonare și management. Câteva dintre aceste poziții sunt data engineer, pentru care un candidat poate câștiga 2.900 euro net lunar, dezvoltator software, cu un salariu de 2.500 euro, Inginer DevOps sau Inginer ERP, ambele remunerate cu 2.700 euro și Business Analyst, care poate accesa un salariu mediu de 2.000 euro”, declara Ana Vișian, marketing manager BestJobs România.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult