- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Salariul rămâne principalul criteriu de selecție pentru românii care se angajează. Posibilitatea de promovare, programul flexibil și munca de acasă sunt alte elemente de referință

07 Jun, 19:11 • Stefan Simion
Salariul este, în continuare, principalul criteriu de selecție pentru românii care doresc să se angajeze. Banii râmân importanți, dar au crescu și alte criterii de selecție, față de ultimii ani. Astfel, posibilitatea de promovare, programul flexibil și lucratul de acasă sunt ale elemente de care românii țin cont atunci când caută un job, sau doresc să îl schimbe pe cel actual.
Salariul rămâne principalul criteriu de selecție pentru românii care se angajează.  Posibilitatea de promovare, programul flexibil și munca de acasă sunt alte elemente de referință

Salariul a fost și este, în continuare, cel mai important criteriu pentru romțni, atunci când vine vorba despre angajare sau schimbarea locului de muncă. Dacă menținerea în top a acestui criteriu nu este o surpriză, au apărut și alte elemente care contează pentru români. Foarte mulți dintre ei încep să șină cont de impactul pe care îl poate avea munca lor în societate.

Creșterea prețurilor, inflația și dinamica pieței muncii se reflectă asupra priorităților angajaților români. Principalul factor motivant de a alege și a rămâne la un loc de muncă este pachetul salarial, care este cu atât mai atractiv, cu cât are o ofertă mai competitivă de beneficii extrasalariale. Observăm și o preocupare importantă a oamenilor față de impactul pe care munca lor îl are în societate, a declarat Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro, citat de wall-street.ro.

Citește și Companiile care primesc forțe proaspete de ajutor! Ministerul Finanțelor a aprobat stimulente în valoare …

Salariul nu înseamnă totul, pentru cei care doresc să se angajeze. Dincolo de bani, care contează cel mai mult pentru români, importante sunt și posibilitatea de promovare, dezvoltarea profesională, programul flexibil și posibilitatea de a lucra online. Toate aceste elemente au diversificat, astfel, gama de criterii la care sunt atenți românii care caută un loc de muncă, sau doresc să îl schimbe pe cel actual.

Salariul contează, dar nu numai

Mai mult, crește numărul angajaților care spun că rămân la actualul loc de muncă grație colectivului. Ceea ce înseamnă că în afara salariului contează și atmosfera de la locul de muncă.

Citește și  Pe ce au cheltuit românii salariile în 2022. Mai mulţi bani pe băuturile alcoolice şi tutun decât …

La sondajul realizat de Undelucram.ro au participat 2.186 de respondenți care sunt angajați în domenii precum IT, retail, financiar-bancar, Business Process Outsourcing & servicii, telecomunicații, producție bunuri de consum, servicii de sănătate, producție industrială, HoReCa, producție-transport hidrocarburi/energie, servicii științifice/tehnice, construcții/ imobiliare, media & cultură.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult