- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Şeful ANAF, pe urmele influencerilor: „Un şmecher care obţine bani de pe reţelele de socializare, ar trebui să declare şi să plătească impozit”

16 Jan, 14:30 • Russo George
Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a vorbit duminică despre sumele pe care influencerii români le primesc de la reţelele de socializare în urma contabilizării vizualizărilor pe care conţinutul lor le generează, amintind că în 2022 s-au încasat milioane de lei ca impozit din aceste activităţi.
Şeful ANAF, pe urmele influencerilor: Un şmecher care obţine bani de pe reţelele de socializare, ar trebui să declare şi să plătească impozit

Preşedintele ANAF a precizat că influencerii care au venituri în urma conţinutului postat pe reţelele de socializare trebuie să declare aceste sume, în luna mai, când se depun declaraţiile unice, astfel încât acestea să fie impozitate.

„Pentru toţi cei care sunt români şi obţin venituri din aceste reţele de socializare, este mecanismul foarte clar, avem ghiduri, le pot vedea pe site-ul ANAF-ului ce trebuie să facă, practic, toţi cei care obţin venituri de pe reţelele de socielizare, în luna mai, când se depune declaraţia unică, trebuie să depună declaraţia unică pentru persoane fizice, dacă sunt persoane fizice, să îşi declare veniturile şi să îşi plătească impozitul pentru venitul obţinut”, a spus şeful ANAF, potrivit News.ro.

Heiuş a precizat că este un lucru foarte simplu şi normal. „Aşa cum un muncitor sau un miner care lucrează la mină Hunedoara i se reţine lună de lună impozit pe salariu, aşa şi, îl numesc un şmecher care obţine bani de pe reţelele de socializare ar trebui să declare şi să plătească impozit. Dacă nu face acest lucru, noi trebuie să îl prindem şi să îl impozităm cu penalităţile aferente” a mai declarat Lucian Heiuş.

Şeful ANAF a mai spus că ”foarte mulţi din cei pe care multă lume îi vede şi îi urmăreşte pe aceste reţele sunt oameni care de bună voie plătesc aceste impozite şi taxe, dar sunt şi alţii care nu au vrut să facă acest lucru şi mulţi dintre ei anul trecut şi-au luat milioane de lei ”. ”Sunt milioane de lei pe care le-am luat ca şi impozit, multe milioane de lei”, a mai precizat Heiuş.

Citeşte şi: S-a publicat modelul de declarație pentru compensarea facturilor! Cine sunt români care trebuie să completeze acest document?