- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Suma record investită de români în titlurile de stat Fidelis. Ciolacu: Arată încrederea în dezvoltarea economiei

23 Apr, 19:11 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a declarat înainte de ședința de guvern că românii au investit o sumă record, aproape 3,2 miliarde de lei, în emisiunea de titluri de stat Fidelis.
Suma record investită de români în titlurile de stat Fidelis. Ciolacu: Arată încrederea în dezvoltarea economiei

În timpul declarațiilor făcute înainte de ședința de guvern, Marcel Ciolacu a explicat că românii au demonstrat un nivel impresionant de încredere în economia țării prin investiția lor record de aproape 3,2 miliarde de lei în emisiunea de titluri de stat Fidelis din acest an, transmite Antena 3 CNN.

După cum a adăugat Marcel Ciolacu, această cifră reflectă nu doar angajamentul lor față de dezvoltarea economică a României, ci și încrederea fermă în viitorul țării lor. Premierul a subliniat că această încredere nu a fost demonstrată doar de către cetățenii români, ci și de către investitorii străini, ceea ce consolidează poziția țării noastre pe harta investițiilor internaționale.

„Văd că românii au investit o sumă record, aproape, 3,2 miliarde de lei, în misiunea de titluri de stat Fidelis din acest an. Asta, de fapt, arată încrederea românilor în dezvoltarea economiei româneşti. Aceeaşi încredere am văzut-o şi la investitorii străini. Am discutat săptămâna trecută împreună cu colegii mei în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, cu investitori de calibru, proiecte în mai multe zone strategice: energie verde, infrastructură portuară şi agricultură. Sunt convins că aceste investiţii majore vor avansa rapid”, a transmis Marcel Ciolacu despre titlurile de stat Fidelis.

Titluri de stat Fidelis
Titluri de stat Fidelis

Te-ar putea interesa și: Ediție istorică Fidelis. Ministerul finanțelor anunță că ediția de titluri de stat s-a încheiat cu 3 recorduri

Recordurile stabilite de ultima ediție de titluri de stat Fidelis

Ministerul Finanțelor a anunțat că ultima ediție a programului Fidelis a stabilit trei recorduri notabile. Mai exact, acestea au inclus cea mai mare sumă investită, cel mai ridicat număr de investitori-donatori și cea mai mare sumă investită de către donatori.

Marcel Bolos, ministrul de Finanțe, subliniază că această performanță remarcabilă demonstrează încrederea profundă pe care investitorii o au în economia României. El adaugă că prin canalizarea acestor resurse financiare către investiții strategice, se deschide drumul către o prosperitate durabilă pentru toți cetățenii români.

„În cea de-a doua ediţie a programului de titluri de stat Fidelis din 2024, desfăşurată de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Morning Glory şi Rock FM, au investit 1.626 donatori, un număr record, depăşind toate ediţiile anterioare. Suma investită de aceştia a fost de peste 266 milioane lei, cea mai mare sumă de la lansarea parteneriatului cu Rock FM”, a transmis, săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor

Citește și:

Tags: