- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ediție istorică Fidelis. Ministerul finanțelor anunță că ediția de titluri de stat s-a încheiat cu 3 recorduri

18 Apr, 22:05 • Adrian Popovici
Bilanțul ultimei ediții Fidelis a adus 3 recorduri: cea mai mare sumă investită dintre toate cele 16 ediții, cel mai mare număr de investitori-donatori, cea mai mare sumă investită de donatori.
Ediție istorică Fidelis. Ministerul finanțelor anunță că ediția de titluri de stat s-a încheiat cu 3 recorduri

Ministerul Finanțelor a declarat joi seară că ultima ediție a programului Fidelis a stabilit trei recorduri. Mai exact, este vorba despre cea mai mare sumă investită, cel mai mare număr de investitori-donatori și cea mai mare sumă investită de către donatori, transmite News.ro.

„În cea de-a doua ediţie a programului de titluri de stat Fidelis din 2024, desfăşurată de Ministerul Finanţelor în parteneriat cu Morning Glory şi Rock FM, au investit 1.626 donatori, un număr record, depăşind toate ediţiile anterioare. Suma investită de aceştia a fost de peste 266 milioane lei, cea mai mare sumă de la lansarea parteneriatului cu Rock FM”, a transmis, joi seară, Ministerul Finanţelor.

Marcel Bolos subliniază că această performanță demonstrează încrederea pe care investitorii o au în economia României. El afirmă că prin direcționarea acestor resurse financiare către investiții strategice, se deschide calea către o prosperitate durabilă pentru toți cetățenii români.

„Această performanţă este o dovadă a încrederii pe care investitorii o au în economia noastră. Prin canalizarea acestor resurse financiare către investiţii strategice, deschidem drumul către o bunăstare durabilă pentru toţi concetăţenii români.

În ceea ce priveşte tranşa pentru donatori-investitori, de fiecare dată când credem că nu ne mai pot surprinde vin şi ne demonstrează că ne pot depăşi orice aşteptare: peste 9.000 vieţi salvate în primele patru luni ale anului”, a transmis ministrul.

Titluri de stat Fidelis
Titluri de stat Fidelis

Citește și: Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri Fidelis între 8 și 17 aprilie. Dobânzile speciale oferite donatorilor de sânge

Dobânzi speciale pentru donatorii de sânge care investesc în titlurile Fidelis

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor, cei 1.626 de donatori de sânge care au participat la campania „România are sânge de rocker, acum și de investitor” în perioada 8-17 aprilie 2024 au beneficiat de o tranșă specială cu cea mai mare dobândă oferită în cadrul acestei ediții, de 7%, pentru achiziționarea de titluri de stat Fidelis, cu o scadență de un an.

„Emisiunile în euro au fost cele mai accesate în cadrul acestei ediţii, cu un total de peste 383,630 milioane euro, echivalentul a 1,918 miliarde lei. Astfel, emisiunea în euro cu scadenţa la 1 an şi dobânda de 4%, a avut un total de peste 254,791 milioane de euro, echivalentul a 1,273 milioane lei, plasaţi în cele 3.586 de ordine. A doua emisiune în euro, cu scadenţa la 5 ani şi dobânda de 5%, a avut un total de peste 128,839 milioane euro, echivalentul a 644,196 milioane lei, plasate în 3.641 ordine”, a mai transmis Ministerul Finanţelor despre titlurile Fidelis.

Citește și: Participarea la oferta de titluri de stat din programul Fidelis depășește un prag important, cu o zi înainte de încheiere

Tags: