- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Țiriac face un parc fotovoltaic în Prahova cu bani din PNRR

26 Feb, 11:52 • Andrei Alina
O firmă controlată de Ion Țiriac a demarat licitația pentru construcția unui parc fotovoltaic de 6,7 MW, cu finanțare din PNRR, într-o localitate din județul Prahova.
Țiriac face un parc fotovoltaic în Prahova cu bani din PNRR

O firmă controlată de Ion Țiriac a demarat licitația pentru construcția unui parc fotovoltaic în Prahova, cu finanțare prin PNRR, scrie Economica.net. “Contract de lucrări necesare pentru realizarea obiectivului de investiții din cadrul proiectului „Capacitate nouă de producție energie electrică din energie solară în cadrul BLUE SAND INVESTMENT SRL”.

Citește și: Sumele uriașe de bani investite în energie verde. Cât plătesc marii retaileri pentru panouri fotovoltaice, sisteme LED şi senzori de mişcare

Parcul fotovoltaic de 6,7 MW r urma să fie construit în localitatea Păulești din județul Prahova, pe o suprafață de cica 10 hectare. Proiectul are un buget de 27 de milioane de lei, care nu poate fi suplimentat, iar construcția parcului, care include și teste și pregătirea personalului trebuie să fie finalizată cel mai târziu la 30 noiembrie 2024.

Potrivit Termene.ro, Blue Sand Investment este o companie deținută 100% de o companie din Cipru, Weybridge Holdings Limited, care este controlată de Ion Țiriac.

Citește și: Casa Verde Fotovoltaice 2024. AFM anunță lista beneficiarilor

Țiriac nu este de altfel la primul său proiect din regenerabil. În 2013, prin aceeași companie, Blue Sand Investment, omul de afaceri a finalizat un proiect solar în valoare de 13,6 milioane de euro, de 8 MW situat chiar în aceealși localitate: comuna Păuleşti, judeţul Prahova.