- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Veste proastă pentru bugetari. Ar putea primi mai puţini bani, fondul alocat pentru bonusuri urmând să fie diminuat

04 May, 14:59 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a anunțat că este posibil ca bugetarii să primească mai puţini bani. Măsura ar urma să îi vizeze pe toţi bugetarii, iar reducerea se referă la diminuarea bonusurilor la 20%.
Veste proastă pentru bugetari. Ar putea primi mai puţini bani, fondul alocat pentru bonusuri urmând să fie diminuat

Guvernul se gândeşte ia măsuri dure, pentru a acoperi gaura bugetară de 20 de miliarde de lei. Vizaţi sunt salariaţii din sectorul bugetar, care ar putea primi  mai puţini bani, a informat kanald.ro.

Citeşte şi Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac. Transformarea este incredibilă, în doar 3 ani

„Pe legea salarizării și pe ceea ce înseamnă această negociere pentru acest plafon, va trebui să avem foarte bine fundamentate circumstanțele obiective. Dacă aplicăm la fondul total de salarii cei 20%, înseamnă că avem o limită maximă a fondurilor pe care le alocăm pentru sporuri”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel  Boloş.

Marcel Boloș, despre salariile bugetarilor
Marcel Boloș, despre salariile bugetarilor

Veste proastă pentru bugetari. Ar putea primi mai puţini bani

Oficialul a anunţat că decizia va fi aplicată pentru toţi salariaţii din sectorul bugetar.

„Acest lucru îl așteaptă toți bugetarii. Din 50% sau 80% sporuri să revii la plafonul de 20%, toată lumea înțelege acest lucru și se așteaptă la această reducere a plafonului maxim”, a precizat Boloş.

Măsura de reducere  a deficitului salarial din domeniul bugetar este cuprinsă în cadrul unei reforme a salarizării, din PNRR

Citeşte şi Marius Budăi: „Nu vorbim de o îngheţare a salariilor!”. Ce se întâmplă cu românii …

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult