- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vești bune pentru angajații Audi! Vor alege singuri când să vină la birou și vor beneficia de un voucher de 750 de euro pentru echipamentele de acasă

29 Nov, 13:47 • Cassano Sabrina
Odată cu pandemia multe companii au fost obligate să își trimită angajații să lucreze de acasă. Cu toate că acum s-a revenit la birou în mai multe multinaționale. Audi, a ales să nu renunțe la munca în stil hibrid, care le permite angajaților să lucreze de acasă.
Vești bune pentru angajații Audi! Vor alege singuri când să vină la birou și vor beneficia de un voucher de 750 de euro pentru echipamentele de acasă

Odată cu pandemia multe companii au fost obligate să își trimită angajații să lucreze de acasă. Multinaționala Audi a hotărât să-i lase încă în sistem remote pe angajați.

Angajații Audi își aleg când să vină la muncă și primesc un voucher de 750 de euro pentru echipamente

Se vorbește despre pachetele de „Desk sharing” și de  ,,pachetele generoase de echipamente” pentru munca de acasă.

„Avem deja un grad mare de flexibilitate, iar acum angajații Audi pot combina ce este mai bun din ambele lumi: munca remote și biroul”, spune Xavier Ros, responsabil în Consiliul de Administrație pentru HR.

Pe data de 1 octombrie va intra în vigoare  noul regulament „Hybrid Working”, pentru ambele locuri de producție ale mărcii, Inglostadt și Neckarsulm, potrivit  Constructorul din Ingolstadt. Acest regulament reprezintă un acord cu angajații prin care acestora li se permite să aleagă dacă vor să lucreze de acasă sau de la birou, fără să fie obligați să vină la birou. De asemnea, procedura prevede și un nou design pentru birouri, astfel încât acestea să nu devină comune așa cum sunt noile spații de lucru publice, apărute după pandemie.

Mai exact, angajații vor putea stabili de cum acord cu șefii când să vină la birou.

Citește și : Zeci de mii de români își sărbătoresc ziua de naștere pe 1 decembrie. Iată statisticile

„Regulile nu au cerințe specifice și rigide. Asta le oferă angajaților o și mai mare libertate pentru a-și alege modelul de muncă ce li se potrivește pentru stilul lor de viață și pentru a munci într-o manieră proprie și flexibilă”, explică cei de la Audi. „Este o expresie a culturii corporatiste caracterizată prin responsabilitate individuală și încredere”, mai explică Xavier Ros, conform profit.ro

Reprezentanții Consiliului Întreprinderii, o structură de reprezentare a angajaților specifică Germaniei, reamintește că există și  angajați care nu vor putea beneficia de acest tip de program, din cauza specificului activităților. Chiar și așa acest tip de angajați vor primi  în schimb condiții speciale de muncă la birou, cu o regândire a spațiilor de lucru de la uzine. Audi caută soluții pentru flexibilizarea programului schimburilor pentru cei care lucrează direct în producție, crearea de spații de relaxare și acces lărgit la servicii de catering.

Angajații Audi care lucrează de acasă vor beneficia și de vouchere în valoare 750 de euro pentru echipamente până îm 2023 sau 500 de euro ulterior ca să își cumpere echipamente IT necesare. lucrului de acasă.

Citește și : Românii sunt tot mai interesați de asigurările de viață! Cu cât a crescut numărul familiilor care au beneficiat de sprijin financiar în 2021