- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vești bune pentru români! Taxa care scade la jumătate și care îi va scăpa pe mulți de probleme. Ministrul Justiției a făcut anunțul

24 May, 22:00 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru români! Taxa care scade la jumătate și care îi va scăpa pe mulți de probleme. Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat care este taxa care va scădea cu 50%. Această măsură vine în contextul în care cetățenii întâmpinau probleme, de mulți ani, din punct de vedere legislativ, ca urmare a reglementării.
Vești bune pentru români! Taxa care scade la jumătate și care îi va scăpa pe mulți de probleme. Ministrul Justiției a făcut anunțul

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat care este taxa care va scădea cu 50%. Această măsură vine în contextul în care cetățenii întâmpinau probleme, de mulți ani, din punct de vedere legislativ, ca urmare a reglementării.

Citește și Alina Gorghiu confirmă noi vouchere de la stat pentru români. „Până la 5 salarii minime”

Măsura vine în contextul în care cetățenii întâmpinau probleme, de ani buni, din punct de vedere legislativ, ca urmare a reglementării.

Mai mult decât atât, românii vor avea și alte beneficii, după ce proiectul va fi votat, în urma procedurii parlamentare.

Alina Gorghiu a anunțat că statul lucrează la procesul de digitalizare și simplificare a procedurilor.

Guvernul a aprobat un proiect pentru reducerea taxelor de timbru. Printre modificările esențiale există și taxe care vor fi reduse cu până la 50%.

Taxa pentru partaj va fi redusă de la 4.500 de lei la 2.052 de lei! Totul pentru a nu mai exista situații în care românii au bunurile blocate, de ani buni, conform Bugetul.ro.

„Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni. Guvernul a adoptat azi proiectul Ministerului Justiției pentru Reducerea Taxelor de Timbru. Care sunt principalele modificări?

Reducerea costurilor: taxele pentru partaje vor fi reduse semnificativ, chiar și cu 50%. De exemplu, o taxă care era 4500 lei va fi acum 2052 de lei.

Mulți români sunt în situația în care stau cu bunurile blocate ani pentru ca nu își permit să plătească taxele de partaj. Rezolvăm această situație”, a transmis Alina Gorgiu, pe Facebook.

Cum se va putea achita taxa

În lista de modificări este și varianta de a achita și taxa amintită, dar și altele, online, chiar de pe telefon, conform datelor transmise de ministru.

„Plata taxei online: se elimină formalitățile inutile. Plata poate fi făcută de pe telefon, iar dovada va fi documentul emis din aplicația bancară”, a spus Alina Gorgiu.

O altă schimbare importantă este că organizațiile non-guvernamentale vor putea beneficia de toate sistemele de ajutor public juridic. Proiectul urmează să fie votat în cel mai scurt timp.

Citește și Doar o zi până la intrarea României în Schengen. Alina Gorghiu: „Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană”

„ONG-urile, vor putea beneficia de acum, de toate tipurile de ajutor public judiciar (onorariu avocat, costuri expertiză, traducător), atunci când acționează pentru apărarea drepturilor și intereselor unor persoane aflate în situații speciale sau în scopul ocrotirii unui interes de grup sau general. Proiectul va intra în procedură parlamentară și sper să fie votat cât mai curând”, a adăugat ministrul Justiției, pe pagina sa de Facebook

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult