- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Doar o zi până la intrarea României în Schengen. Alina Gorghiu: „Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană”

30 Mar, 15:06 • Fundeanu Madalina
Mai rămân doar câteva ore până la intrarea oficială a României în Schengen. Alina Gorghiu vorbește despre rolul PNL în acest proces.
Doar o zi până la intrarea României în Schengen. Alina Gorghiu: „Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană”

Doar câteva ore ne mai despart până la intrarea oficială a României în Schengen. Alina Gorghiu spune că PNL a avut un rol semnificativ în acest proces, potrivit informațiilor relatate de Mediafax.

„Ne-am fi dorit ca aderarea la Spațiul Schengen să aibă loc cu toate frontierele simultan”, spune ea.

Alina Gorghiu: PNL a contribuit la procesul de adereare a României la Schengen

„Începând cu ziua de 31 martie, România o să fie adusă în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

Acest eveniment al TNL în care explicăm despre avantajele României la UE pică exact la momentul potrivit.

Europa va fi şi mai aproape de noi, România o să fie și mai europeană. Un avantaj mare pentru economia noastră și o simplificare a vieții multora dintre noi.

Ai mai putea fi interesat și de: Noul terminal al Aeroportului Internațional Timișoara devine operațional de astăzi! Sorin Grindeanu, declarații de ultimă oră

România în Schengen
România în Schengen

România este foarte bine pregătită pentru acest moment. România era foarte bine pregătită cu mult timp înainte pentru acest moment.

Așa cum știți, PNL a contribuit la acest proces, a fost un efort comun făcut de președintele României, un partener constant politic al PNL, un efort al Guvernului Ciucă și al acestui Guvern din car face parte, cu implicarea miniștrilor liberali și europarlamentarii PNL, un rol important îl are Siegfried Mureșan”, mai declară Alina Gorghiu.

Vicepreședintele PNL, Alina Gorghiu, a mai afirmat că multe țări au intrat etapizat în spațiul Schengen, iar la fel s-a întâmplat și cu Austria.

„Ne-am fi dorit ca aderarea la Spațiul Schengen să aibă loc cu toate frontierele simultan. Însă multe țări până acum, chiar și Austria, a aderat etapizat.

Organizarea la București a Congresului PPE a fost un moment foarte important, la acel congres PNL a reușit să includă în manifestul PPE de la București un angajament explicit ca aderarea completă a României se se realizeze cât se poate de repede”, a concluzionat Alina Gorghiu, potrivit sursei citate.

Vezi mai multe știri despre: Atenţionare de călătorie de la MAE pentru românii care merg în Ungaria. Restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)